Rețetă de cozonac de foietaj cu măr. Un preparat pe care trebuie să îl încerci
Publicat pe 19.04.2022 la 09:47 Actualizat pe 19.04.2022 la 09:47
Paștele este pe drum, iar dacă încă nu știi cu ce desert delicios să îți bucuri familia, ei bine, rețeta de cozonac de foietaj cu măr este un preparat cu totul deosebit, cu care nu vei da greș niciodată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de cozonac de foietaj cu măr
- Un preparat pe care trebuie să îl încerci
Rețeta de cozonac de foietaj cu măr este un preparat pe care trebuie să îl încerci și care trebuie să fie prezent pe masa ta plină de bucate de Paște. Este foarte rapid de făcut și te va da pe spate, deoarece este delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
Pentru cozonac cu măr
1/3 ceașcă zahăr tos
1 linguriță scortișoară
1/4 linguriță nucșoară
1 pachet aluat foitaj
1 măr tăiat felii
Pentru glazura de vanilie
1 ceașcă zahăr pudră
2 linguri lapte
1 bucată fiolă vanilie
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă pentru pâine sau cozonac cu hârtie de copt, după ce ai uns-o în prealabil. Amestecă zahărul cu scorţişoara şi nucşoara. Taie aluatul de foietaj rondele, 16 bucăţi.
Unge fiecare felie de aluat şi fiecare felie de măr cu amestecul de zahăr şi scorţişoară. Alternează feliile astfel încât să ai deasupra un rând de rondele de aluat. Dă la cuptor circa 40 de minute, până ce aluatul este auriu. Amestecă toate ingredientele pentru glazura de vanilie şi toarnă peste aluatul fierbinte.
După ce ați urmat acești pași extrem de simpli, cozonacul este gata și îl puteți servi împreună cu familia și cei dragi de Paște. Poftă bună!
Citește și: Pască marmorată cu ciocolată. O rețetă specială pentru Paște