Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Cozonac pufos după rețetă tradițională cu nucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie

Cozonac pufos după rețetă tradițională cu nucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie

Publicat pe 11.04.2022 la 17:21 Actualizat pe 11.04.2022 la 17:22

Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate gospodinele vor să pregătească cele mai bogate și delicioase bunătăți pentru masa de sărbătoare. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu desert bun, noi îți prezentăm o rețetă tradițională pentru un cozonac pufos cu nucă și rahat. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.

Cozonac pufos după rețetă tradițională cu rucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie

Facebook

  • Cum se pregătește cozonacul pufos cu nucă și rahat
  • O rețetă tradițională
  • De ce ingrediente avem nevoie

Toate gospodinele fac pregătiri intense pentru masa de Paște. Momentele petrecute alături de familie și prieteni sunt cele mai importante și trebuie să le prețuim pe măsura așteptărilor. Noi îți prezentăm o rețetă tradițioală pentru un cozonac pufos cu nucă și rahat, perfect pentru această sărbătoare. Care este modul de preparare și de ce ingrediente avem nevoie.

Rețetă tradițională pentru un cozonac pufos cu nucă și rahat

Ingrediente

1 kg de făina 000

50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată

350 ml (max. 400 ml) lapte călduț

250 g zahăr

4 ouă

150 ml ulei

3 plicuri zahăr vanilat

coaja rasă de la două lămâi și o portocală

15 g sare

Ingrediente pentru umplutură

Modul de preparare

Încălzim laptele, dar nu fierbem. Pregătim 400 de ml pentru aluat, punem prima oara punem 350 de ml, iar apoi păstrăm 50 ml de rezervă. Scoatem ouăle din frigider. Făina trebuie ținută la temperatura camerei, neaparat 000, cea mai bună pentru cozonaci.

Punem 40 g de sare. Spălăm bine citrcele cu apă fierbinte și le ștergem. Pentru început trebuie să punem coaja de la două lămâi și de la o portocală. Prăjim cu grijă miezul de nucă într-o tigaie, după care îl măcinăm.

Punem drojdia într-un castron cu o linguriță de sare și 100 ml de lapte. Le amestecăm bine, iar apoi punem și puțină făină cernută. Lăsăm aluatul să se odihnească pentru 10 minute. În mixer punem 4 ouă întregi cu zahăr și vaniilie, le mixăm petru 5 minute, până devin deschise la culoare și spumoase.

Adăugăm peste restul de lapte, coaja rasă de la lămâi și portocală, 500 de g de făină și maiaua. Mixăm compoziția pentru încă 5 minute. Punem restul de făină și sare și frământăm aluatul peste 10 minute.

Frământăm aluatul până când devine neted. Îl lăsăm să de odihnească pentru 10 minute. Punem peste compoziție 100 ml de ulei și 100 de g de unt topit. Frământăm aluatul cu mâna timp de 20 de minute.

Punem în palme puțin ulei și facem o formă rotundă, de bilă. Punem aluatul într-un astron și îl acoperim cu o pungă de plastic, închisă bine. Preîncălzim cuptorul la 50 de grade. Băgăm castronul cu aluatul îl el și îl lăsăm pentru 30-40 minute, pentru a crește cât mai frumos.

Împărțim aluatul în trei de 500 de g. Tăiem rahatul în bucățele și îl acoperim cu zahărul pudră. Nuca o măcinăm, iar apoi o amestecîm cu zahărul tos și cacao. Punem crema în cozonac, îi dăm o formă, după care îl băgăm la cuptor pentru o oră și 50 de minute, la 180 grade. La sfârșit ungem desertul cu gălbenușul de la un ou și zahăr.

Citește și:
În articolul
Cozonac pufos după rețetă tradițională cu nucă și rahat. Un desert perfect pentru o masă de Paște în familie
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne • la 11:19
Președintele interimar, Ilie Bolojan, în fața românilor. Declarații cruciale înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, într-o ediție specială Observator Antena 1, ora 19:30
  • Președintele interimar, Ilie Bolojan, în fața românilor
  • Declarații cruciale înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, într-o ediție specială Observator Antena 1, ora 19:30
Paparazzi • la 11:13
Cum se relaxează Ilie Năstase alături de soție. Cum și unde petrece timpul fostul tenismen împreună cu partenera de viață / FOTO
  • Cum se relaxează Ilie Năstase alături de partenera de viață
  • Așa își petrece timpul liber cu soția sa
Emisiuni TV • la 11:12
Diana Mureșan de la Chefi la cuțite, prima reacție după ce a fost eliminată. Echipa lui Chef Richard Abou Zaki are cu un om mai puțin
  • Diana Mureșan a fost eliminată de la Chefi la cuțite
  • A părăsit competiția cu o farfurie de opt puncte
Emisiuni TV • la 10:38
Niculina Stoican a vorbit despre cea mai mare dorință a ei. Artista și-a deschis sufletul și a spus ce ar vrea să se întâmple în viitorul apropiat
  • Niculina Stoican, confesiune sinceră
  • Ce dorință are artista
Emisiuni TV • la 10:37
Nea Mărin, dezvăluiri despre noul sezon „Poftiți pe la noi, poftiți la întrecere”: „Rikito e campion la bătaie”. Prin ce alte peripeții au mai trecut vedetele
  • Noul sezon „Poftiți pe la noi: Poftiți la întrecere” începe din 2 iunie
  • Prin ce peripeții au trecut vedetele
Beauty & Lifestyle • la 10:14
Insula grecească de care puțini au auzit. Alternativa perfectă la Mykonos, unde timpul curge mai încet
  • Insula secretă a Greciei care te va cuceri vara aceasta
  • Alternativa perfectă la Mykonos, unde timpul curge mai încet
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cele mai bune prietene, moarte pe iarbă, ţinându-se de mână, după un accident cumplit. "Cadou" de majorat le va fi piatra funerară după tragedia din Irlanda
recomandare pe as.ro
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Romania TV
Vestea momentului în showbiz! S-au DESPĂRȚIT! El a făcut anunțul: Decizia nu este rezultatul unui conflict, ci e o înțelegere matură
Romania TV
Mario Iorgulescu a EVADAT și riscă trei ani de închisoare în plus. Este dat în urmărire internațională
recomandare pe antena3.ro
„Poarta spre Iad”. Cum trăiesc oamenii în cel mai nemilos loc de pe Terra, unde temperaturile ajung și la 62 de grade Celsius
recomandare pe antena3.ro
Anchetatorii sub acoperire din Olanda s-au dat drept cumpărători ca să afle dacă tezaurul dacic a fost topit sau nu. Ce au aflat
recomandare pe antena3.ro
O cantitate uriașă de „aur alb vulcanic” a fost descoperită. Depozitul de litiu valorează aproximativ 1,5 trilioane de dolari
recomandare pe playtech.ro
Ce să presari la rădăcina merilor în mai pentru fructe mari şi zemoase. Livada ta va exploda în toamnă
recomandare pe playtech.ro
Horoscop rune 12–18 mai 2025. Două zodii primesc avertismente dure de la Mihai Voropchievici
recomandare pe redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
recomandare pe redactia.ro
Zodia care își iubește mama mai mult decât orice. Legătura de sânge care nu se rupe niciodată
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
recomandare pe bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
recomandare pe bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
recomandare pe dailybusiness.ro
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
recomandare pe Jurnalul.ro
3 zodii dure care tânjesc în secret după dragoste
recomandare pe a1.ro
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din "Iubire cu Parfum de Lavandă". Cei doi frați postează des imagini împreună
Close