Cu ce să înlocuiești pâinea din chiftele. Îngredientul care le va face mai delicioase și suculente
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.09.2022 la 13:25
Actualizat pe 27.09.2022 la 13:25
Chiftelele sunt printre cele mai celebre preparate din România, fiind pe gustul multor persoane. Din acest motiv, există și multe rețete, iar aproape toate conțin pâine, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre ingredientele principale. Însă, lucrurile nu stau deloc așa. Pentru un gust mai savuros, pâinea poate să fie înlocuită cu ușurință cu alt ingredient, care le va face mult mai suculente și delicioase. În plus, acesta este și un avantaj pentru silueta oamenilor.
- Cum să gătești chiftele suculente și delicioase
- Ingredientul care le va schimba gustul și textura
- Acesta înlocuiește pâinea
Cu toții știm rețetele celebre de chiftele ale gospodinelor, din care pâinea este nelipsită. Cu siguranță, acestea au un gust de neuitat, însă chiftelele pot fi gătite și fără pâine, ceea ce reprezintă un plus mai ales pentru cei care vor să piardă în greutate.
Ingredientul din rețeta de chiftele care înlocuiește pâinea
Deși pare greu de crezut, dar chiftelele nu sunt dependente de pâine. Chiar dacă majoritatea rețetelor înclud și acest ingredient, un altul poate să înlocuiască, fără probleme, pâinea, oferind un gust și o textură mult mai bună. Mai mult decât atât, bucătarii spun că pâinea îi ia din strălucirea cărnii tocate din rețetă, pe lângă aportul de kilograme în plus.
Bucătarii și-au dezvăluit secretele în ceea ce privește rețeta de chiftele și, totodată, ingredientul secret cu care aceștia înlocuiesc pâinea. Chiar dacă pare vitală chiftelelor, pâinea poate să fie înlocuită cu ușurință cu griș
Trucurile bucătarilor pentru rețeta de chiftele
Grișul este unul dintre cele mai importante secrete la care apelează bucătarii pricepuți atunci când gătesc chiftele. Acesta se lasă la uscat sau câteva minute în apă fiartă cu scopul de a se umfla. Un alt secret este amidonul de porumb, care va face ca textura chiftelelor tale să fie mai groasă. De asemenea, și dovleacul are un aport semnificativ în compoziția chiftelelor, astfel că acestea vor fi un înlocuitor ideal al pâinii.
Mai mult decât ingredientele, un alt factor important în gătirea chiftelelor este cuptorul. Chiar dacă majoritatea oamenilor s-au obișnuit să le prăjească, bucătarii profesioniști apelează, de multe ori, la cuptor. Gătite în cuptor, chiftelele vor fi mult mai sănătoase decât cele prăjite. Însă, dacă totuși preferi chiftelele prăjite, este recomandat să te asiguri că surplusul de ulei va rămâne într-un servețel, motiv pentru care este bine să le lași la scurs înainte de la le consuma.
Citește și: Rețetă de chiftele din carne tocată cu usturoi. Ingredientul care le face pufoase