Cum faci cea mai bună ciorbă de miel. Rețeta tradițională, ideală pentru masa de Paște

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.04.2025 la 11:21
Actualizat pe 14.04.2025 la 11:21
Ciorba de miel este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște în multe familii din România. Gustoasă, aromată și hrănitoare, acest preparat se servește, de obicei, cu borș sau zeamă de lămâie.
- Rețeta tradițională de ciorbă de miel
- Preparatul perfect pentru masa de Paște
Ciorba de miel este un preparat emblematic al Sărbătorilor Pascale, nelipsit din meniul tradițional al românilor. Rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, amintește de gustul copilăriei și de mesele în familie.
Rețeta tradițională de ciorbă de miel
Ingrediente:
1 kg carne de miel (cu os – gât, piept, coaste)
o ceapă mare
2 morcovi
un păstârnac
o țelină mică
o legătură ceapă verde
o legătură usturoi verde
3 linguri de orez (opțional)
500 ml borș
două ouă
200 ml smântână grasă
leuștean proaspăt
sare, piper, ulei
Mod de preparare:
- spală bine carnea de miel în apă rece și las-o câteva minute în apă cu oțet pentru a diminua din mirosul specific.
- pune carnea în oală cu trei litri de apă rece, las-o să dea în clocot și spumează de câteva ori. Adaugă sare și lasă apoi la fiert, la foc mic, aproximativ 45 de minute, până începe să se desprindă ușor de pe os.
- taie mărunt ceapa, morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa verde și călește-le ușor în puțin ulei, apoi adaugă totul în oală și lasă la fiert încă 15 – 20 de minute.
- adaugă orezul spălat și borșul fiert și mai fierbe totul 10 minute.
- într-un bol, amestecă ouăle cu smântâna, apoi adaugă câte un polonic din ciorba fierbinte, amestecând continuu.
- toarnă amestecul în oală, treptat, amestecând.
- adaugă usturoiul verde tocat și leușteanul tocat fin.
- stinge focul și acoperă cu un capac 10 minute pentru ca aromele să se îmbine.
Citește și: Rețetă simplă de drob de ciuperci. O idee delicioasă de post