Rețetă de ciorbă de miel cu tăiței. Preparatul delicios pentru masa de Paște
Publicat pe 15.04.2023 la 13:13 Actualizat pe 15.04.2023 la 13:13
Mâine este prima zi de Paște, iar gospodinele pregătesc și acum masa, pentru că ne aflăm în Sâmbăta Mare. Ei bine, noi ne-am gândit să-ți prezentăm acum cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru ciorba de miel cu tăiței. Este preparatul perfect pentru masa de sărbătoare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ciorbă de miel cu tăiței
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ciorbă de miel cu tăiței este extrem de ușor de preparat, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative. Acest preparat va arăta foarte bine pe masa de Paște. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o delicatesă!
Rețetă de ciorbă de miel cu tăiței
Ingrediente:
-2 kg de oase și coastă de miel
-1 morcov
-1 țelină
1 păstârnac
-1 legătură de ceapă verde
-1 legatură de leuștean verde
-1 l de borș
-2 linguri de bulion
-2 ouă
-făină
-sare
-piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se spală și se pune la fiert. Din când în când se adună spuma lăsată de carnea de miel. Se adaugă în ciorbă țelina, păstârnacul, morcovul și ceapa verde, însă acestea trebuie tocate mărunt înainte. Se lasă la fiert la foc mic.
Acum este timpul să se facă tăițeii. Se bate un ou cu un praf de sare și se adaugă făină, după care se amestecă până se formează un aluat, care se întinde ulterior pe masă, după ce s-a lăsat la dospit pentru aproximativ 30-40 de minute și se taie fâși.
Când carnea și legumele sunt aproape fierte se pune și borșul în ciorbă, după care se adaugă bulionul, piperul și sarea. Se lasă să mai dea într-un clocot și se adaugă tăițeiiși se mai lasă puțin la fiert.
Când sunt fierți și tăițeii și se drege ciorba cu un ou. Se amestecă un ou cu 4 linguri de ciorbă fierbinte, după care se toarnă în ciorbă. Se pune leuștean tocat mărunt, iar ciorba de miel este gata. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de drob de miel a lui chef Sorin Bontea. Care este secretul bucătarului