Rețeta de drob de miel a lui chef Sorin Bontea. Care este secretul bucătarului
Publicat pe 14.04.2023 la 20:42 Actualizat pe 14.04.2023 la 20:42
Gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Paște, astfel că preparatele tradiționale nu lipsesc de pe listă. Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta lui de drob de miel și ingredientele de care ai nevoie. Iată cum să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu acest preparat!
- Cum se pregătești drobul de miel
- Iată secretul lui chef Sorin Bontea!
Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii sau familia cu un preparat delicios tradițional pentru masa de Paște, noi îți dezvăluim rețeta de drob de miel a lui chef Sorin Bontea, dar și care sunt secretele bucătarului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi!
Rețeta de drob de miel a lui chef Sorin Bontea
Ingrediente:
Pentru un drob delicios, chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său, astfel că organele de miel le înăbușește și nu le fierbe. Ai nevoie de 2 kilograme de organe de miel și puțină carne de miel, cinci cepe, mărar și pătrunjel, prapur, cinci ouă, puțin ulei și sare după gust.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a oferit toate detaliile pe contul lui personal de YouTube, acolo unde a dezvăluit secretul unui drob de miel delicios. Bucătarul a mărturisit că nu fierbe organele de miel și obișnuiește să înăbușească carnea și organele de miel.
Întâi tăiem bucățele organele, iar într-o oală adăugăm puțin ulei și mai apoi le adaugi și le amesteci foarte bine și se lasă în oală până când apa din organe scade. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, iar mai apoi încălzești o tigaie și pui ceapa la călit.
După ce ai terminat de înăbușit organele împreună cu carnea de miel trebuie să le pregătim să le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul, iar după ce avem compoziția adăugăm într-un bol carnea, ceapa tocată și ouăle crude.
Amestecăm foarte bine compoziția și se mai poate adăuga pătrunjel, mărar și ceapă dacă este necesar. Punem sare și piper după gust și amestecăm foarte bine, iar mai apoi într-o tavă unsă cu ulei adăugăm drobul și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și îl lăsăm 30-40 de minute.
Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea. Ingredientul secret pentru un desert delicios