Cum faci cea mai bună supă cremă de ciuperci. 6 rețete simple și sănătoase
Publicat pe 06.01.2022 la 16:18 Actualizat pe 06.01.2022 la 16:18
Supa cremă de ciuperci este întotdeauna o alegere perfectă pentru ocaziile când ești la dietă sau nu ai mult timp de petrecut în bucătărie. Noi am pregătit 6 rețete delicioase.
- Supă cremă de ciuperci - rețeta simplă, clasică
- Supă cremă de ciuperci după rețeta lui Adi Hădean
Supă cremă de ciuperci - rețeta simplă, clasică
Supa cremă de ciuperci a cunoscut de-a lungul timpului numeroase variante de prezentare. Mai jos dezvăluim rețeta clasică.
Ingrediente
1 kg ciuperci champinions
o ceapă sau sau 4 căței de usturoi (sau ambele, și mai bine; merge și ceapă verde sau usturoi verde, dacă aveți)
400ml smântână de gătit
Sare, piper, ulei de măsline,
50g unt
Mod de preparare
Se călește usturoiul și ceapa în puțin ulei.
Se pun ciupercile la rumenit. Se adaugă apă. Se lasă la fiert.
Se dau prin blender. Se adaugă smântâna de gătit.
Supă cremă de ciuperci după rețeta lui Adi Hădean
Una dintre rețetele celebre când vine vorba despre acest preparat este cea a lui Adi Hădean.
Ingrediente
o țelină medie
o rădăcină de pătrunjel
Un cartof
O ceapă albă
300 gr de ciuperci champignon
Cimbru, sare smântână dulce
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele,în afară de ciuperci la fiert în 2,5 litri de apă cu sare. Când sunt fierte se adaugă ciupercile curățate și fără picior. Se lasă și ele la fiert 10 minute. Se mixează supa cu un blender și se adaugă smântâna dulce.
Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Cătălin Scărlătescu
La fel de celebră este și rețeta faimosului jurat de la Chefi la cuțite.
Ingrediente
700 g ciuperci champignon,
300 g ciuperci pleurotus,
300 ml lapte,
200 g smântână,
3-4 căței de usturoi mărunțiți,
2-3 cepe tocate mărunt,
2-3 linguri ulei,
2 linguri unt,
1 legătură mărar tocat,
1 litru supă de pui,
1 cartof tăiat cubulețe,
boia și sare.
Mod de preparare
Se taie ciupercile subțire și se călesc împreună cu ceapa, usturoiul și celelalte ingrediente. Vestitul chef mai pune în supă și un cartof pentru a da cremozitate preparatului. Apoi adaugă laptele și smântâna fermentată. La sfârșit se potrivește gustul cu boia, piper, mărar și pătrunjel.
Supă cremă de ciuperci cu smântână
Pentru un plus de gust gospodinele recomandă supa cremă de ciuperci cu smântână.
Ingrediente
400-500 g ciuperci proaspete tip champignon
1 kg de cartofi
2 cepe medii
4-5 căței de usturoi
2 linguri de ulei
30 g unt
sare, piper
100 g smântână sau mix din 50 g smântână+ 100 ml lapte rece
verdeață tocată proaspătă sau uscată (cepșoară, pătrunjel verde)
crutoane de pâine
Mod de preparare
Ceapa și usturoiul se pun la călit în ulei li puțin unt într-o oalănu mai mică de 4 litri. Se adaugă sare, capac și se lasă 5 minute la foc mic. Se adaugă ciupercile, sare, piper și se călesc și ele vreo 7 minute fără capac pe foc mediu. Se pun și cartofii la sotat vreo 4 minute. Se toarnă 2 litri de apă caldă și se lasă la fiert pe foc mediu. Se fierbe totul 40 de minute. Se stinge focul, se ia oala de pe foc, Se dă prin blender și se adaugă smântâna care trebuie să fie cât mai de calitate și cât mai grasă.
Rețeta de supă cremă de ciuperci vegană
Nu putem uita nici de trendul mâncării vegane, așadar avem și o astfel de rețetă.
Ingrediente
400 – 500 g ciuperci, eu am folosit 4 champignon mari, 2 shiitake, multe picioruse de pleurotus ramase de la „friptura” de pleurotus
2-3 cepe
1 morcov măricel
1/2 țelină mică
1 cartof mare
200 ml smântână vegetală
fulgi de drojdie inactivă
3-4 linguri ulei pentru gătit
ulei aromatizat de usturoi
3 -4 l apă sau supă de legume
Mod de preparare
Se călesc ceapa morcovii și țelina în 3-4 linguri de ulei. Se adaugă ciupercile și se lasă să se înmoaie. Se pun și cartoful tăiat cubulețe.Se toarnă supa dle legume și se lasă la fiert până când sunt gătite toate. Trecem supa prin blender. Punem înapoi pe foc și adăugăm smântână vegetală. Mai dăm un clocot și oprim focul.
Supă cremă de legume cu ciuperci
Cea mai des întâlnită în casele românilor și preferata copiilor este cea din urmă, adică supa cremă de legume cu ciuperci.
Ingrediente
1 ceapa
4 morcovi
4 cartofi
câteva buchețele de conopidă
400 g ciuperci
sare, puțin ulei
smântână și crutoane pentru servit
rădăcină de pătrunjel sau păstârnac, țelină, etc.
Mod de preparare
Se pun la fiert morcovii. Apoi cartoful și conopida. Se strecoară și se păstrează apa. Ciupercile se taie subțire și se călesc. Legumele se pun într-un bol și se pasează, Peste piure se adaugă apa în care au fiert, sare, ciupercile și se mai lasă la fiert 5 minute.
4 trucuri pentru cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci
Când vine vorba despre supele cremă acestea sunt de obicei rețete foarte simple, ușor accesibile tuturor bucătarilor, fie ei chef experimentați sau începători. Cu toate acestea dacă ai decis să faci o supă cremă iată câteva lucruri de care să ții cont:
1. Pune în ea un cartof. Va da cremozitate și va elimina făina
2. Blendează legumele cât încă sunt calde
3. Folosite unt și ulei de cea mai bună calitate
4. Nu căli foarte tare legumele, lasă-le doar la înăbușit.