Cum faci cel mai bun panettone de casă! Rețeta pe care trebuie să o încerci
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 25.12.2023 la 22:30
Actualizat pe 27.12.2023 la 00:34
Deserturile care pot fi servite de sărbători pot fi pregătite pe tot parcursul anului dacă ești gata să încerci o nouă rețetă. Fie că ești un bun bucătar sau un începător, această rețetă de Panettone va fi pe placul tuturor. Așadar, dacă ești în căutarea unui desert satisfăcător, reconfortant și spectaculos, trebuie să încerci această rețetă.
- Rețeta pe care trebuie să o încerci
- Cum faci cel mai bun panettone de casă
Intră în lumea bucătăriei tradiționale din Italia cu această rețetă delicioasă de panettone de casă! E desertul perfect pentru orice masă, mai ales de sărbători și, odată ce vei face acest preparat, vei vrea să îl gătești din nou și din nou.
Rețetă de panettone de casă
Ingrediente:
Pentru aluatul prefermentat:
120 g făină
60 ml lapte călduț
1 linguriță drojdie proaspătă
Apoi:
250 g făină
120 g unt la temperatura camerei
3 ouă
1 plic de zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie
100 g zahăr
coaja rasă de la o portocală și o lămâie
un praf de sare
150 g stafide (opțional)
100 g coajă de portocală confiată, tăiată în bucățele mici
50 g coajă de lămâie confiată, tăiată în bucățele mici
un plic de drojdie uscată (7 g)
Mod de preparare:
- amestecă făina, laptele călduț și drojdia într-un bol. Lasă-l la dospit timp de aproximativ 30 de minute până când devine spumos.
Aluatul de Panettone:
- Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă aluatul pregătit anterior și ouăle. Pune și zahărul, zahărul vanilat, sarea și coaja rasă de portocală și lămâie.
- Amestecă bine, apoi adaugă untul moale și frământă aluatul timp de aproximativ 10-15 minute până devine moale și elastic.
- Adaugă stafidele și coaja confiată, amestecând până se încorporează uniform.
- Acoperă bolul cu un șervet și lasă aluatul la dospit timp de 1-2 ore, sau până când își dublează volumul.
- Încălzește cuptorul la 180°C. Pune aluatul într-o formă de panettone (sau într-un coș de copt special pentru panettone). Coace-l timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când panettone are o culoare aurie și sună a gol dacă lovești ușor în partea de jos.
Lasă-l să se răcească complet înainte de a-l tăia, scrie dcnews.ro.
Citește și: Rețetă de prăjitură de casă de Crăciun. Desertul cu care nu vei da greș în această perioadă