Rețetă de prăjitură de casă de Crăciun. Desertul cu care nu vei da greș în această perioadă
Publicat pe 25.12.2023 la 08:31 Actualizat pe 25.12.2023 la 08:31
Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători ale anului calendaristic. Ei bine, această zi sfânta aduce cu ea nu doar bucurie și cadouri, ci și aroma îmbietoare a prăjiturilor de casă, preparate cu dragoste și tradiție. Ei bine, în cazul în care nu ai pregătit niciun deșert pentru masa de Crăciun, noi îți propunem o prăjitură simplă de Crăciun. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de prăjitură de casă de Crăciun
- Desertul care îi va încântă pe invitați
Ne aflăm poate în cea mai frumoasă din an, iar asta pentru că Nașterea Domnului sau Crăciunul reprezintă una dintre cele mai mari sărbători din anul calendaristic.
Gospodinele aproape au terminat preparatele gata să îi întâmpine pe cei cei dragi.
Rețetă de prăjitură de casă de Crăciun
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g ciocolată neagră, topită;
- 150 g unt, la temperatura camerei;
- 200 g zahăr;
- 4 ouă;
- coaja rasă de la 2 portocale;
- 200 g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1/4 linguriță sare.
Pentru glazură
- sucul de la 2 portocale;
- 50 g zahăr;
- 100 g ciocolată neagră, topită.
Pentru decor
- felii subțiri de portocală;
- zahăr pudră.
Mod de preparare
Ei bine, primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de prăjitură de casă simplă și rapidă, trebuie să încălzești cuptorul la 180°C. Apoi, urmează pasul în care tapezi o tavă de copt cu hârtie de copt, sau o poți unge cu unt și să presari puțină făină.
În continuare, într-un castron, mixează untul și zahărul până devin spumoase și adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
Acum urmează pasul când vei adăuga ciocolata topită și coajă rasă de la portocale în compoziție, ingrediente ce le vei amestecă până când vei obține un aluat omogen.
Separat, într-un alt castron, trebuie să amesteci făina, praful de copt și sarea și să le adaugi peste amestecul umed, unde vei amestecă până la omogenizare.
Ne apropiem de finalul rețetei și îți spunem că vine partea când vei turna amestecul în tavă pregătită și vei nivela suprafața. În cele din urmă, prăjitura de casă pentru Crăciun va fi lăsată în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute.
Prepararea glazurii
Pentru glazură vei avea nevoie un ibric, în care vei fierbe sucul de portocale cu zahărul până când se dizolvă complet și apoi adaugi ciocolata topită și amestecă până la obținerea unei glazuri omogene.
Astfel, după ce prăjitura s-a răcit, poți turna glazura peste ea și distribuie uniform și poți decora cu coajă de portocală confiată sau felii subțiri de portocală.
CITEȘTE ȘI: Rețeta Scutecele Domnului. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun