Trei rețete de ouă umplute pentru sărbătorile de iarnă. Aperitivul specific mesei de Crăciun cu care îi vei încântă pe cei dragi
Publicat pe 23.12.2023 la 19:58 Actualizat pe 03.01.2024 la 07:19
Ouăle umplute sunt preparatul preferat atât de gospodine, datorită timpului limitat pe care îl petrec în bucătărie, cât și de oaspeții care vin la masa de Crăciun. Iată trei rețete cu care sigur îi vei da pe spate pe invitați!
- Rețete de ouă umplute pentru sărbătorile de iarnă
- Aperitivul specific mesei de Crăciun cu care îi vei încântă pe cei dragi
Pe lângă celebrul cozonac de pe masa de Crăciun, sarmalele sau pasca pe care gospodinele continuă să le gătească în fiecare an, ouăle umplute sunt unul din cele mai apreciate aperitive ale acestei mari sărbători.
Rețete de ouă umplute pentru sărbătorile de iarnă
Ouăle umplute sunt nelipsite de pe mesele de sărbători și reprezintă un aperitiv festiv și extrem de gustor.
Rețetă de ouă umplute cu maioneză
Ingrediente
- 6 ouă fierte
- 1/4 ceașcă de maioneză
- 2 lingurițe de ceapă tocată mărunt
- boia de ardei dulce sau iute, după preferințe
- feliuțe subțiri de ridichi sau de măsline pentru decor
- sare
Mos de preparare
Pentru a prepara această rețetă de ouă umplute, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să iei un bol și în el amestecă bine, cu ajutorul unei furculițe, cele șase gălbenușuri fierte cu maioneză.
În continuare, după ce ai obținut o pastă, adaugă un praf de sare. Apoi, amestecă din nou, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și amestecă din nou, ușor și cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pastA obținută.
În final, presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.
Rețetă de ouă umplute cu brânză și smântână
Ingrediente
- 8 ouă fierte
- 100 g brânză rasă
- 2 linguri smântână proaspătă
- o ceapă tăiată mărunt
- câteva frunze de pătrunjel proaspăt
- sare și piper
Mod de preparare
Pentru a prepara aceasă rețetă de ouă umplute, într-un bol, amestecă bine gălbenușurile fierte, ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
Următorul pas este cel în care vei umple jumătățile de ouă cu această compoziție, apoi introdu-le la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. În final, ele pot fi servite pe frunze de salată.
Rețetă de ouă umplute cu unt și usturoi
Ingrediente
- 12 ouă
- 100 g unt
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- 4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de smântână
- sare și piper
Mod de preparare
O altă rețetă de ouă umplute presupune la bază un ingredient foarte important, și anume usturoiul. Astfel, prima dată toacă usturoiul, apoi amestecă-l cu pătrunjelul și gălbenușurile. În continuare, adaugă smântâna, sarea și piperul și umple jumătățile de ou fiert cu această pastă.
Nu în ultimul rând, topește untul și toarnă-l peste jumătățile de ou umplute și așază ouăle umplute într-un vas și introdu-l în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la foc mediu.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ouă umplute. Aperitivul de nelipsit de pe masa de Paște