Rețetă de tort de iarnă cu banane și portocale. Un desert numai bun pentru mesele de sărbători
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.12.2023 la 09:05
Actualizat pe 24.12.2023 la 09:05
De la cozonaci cu multă ciocolată și rahat, până uimitoarele prăjituri cu ciocolată și citrice, cele mai bune deserturi de Crăciun îți vor aduce, cu siguranță, bucurie de sărbători. Rețetă de tort de iarnă cu banane și portocale. Un desert numai bun pentru masa de Crăciun sau Anul Nou.
- Cum prepari tortul cu banane și portocale
- Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente
- E un desert numai bun pentru mesele de sărbători
Chiar dacă cina de Crăciun nu este o gustare ușoară, există întotdeauna loc pentru felul final: desertul de Crăciun! Îți prezentăm în rândurile de mai jos o variantă pe care o poți încerca fie pentru ziua de mâine, fie pentru Anul Nou.
Rețetă de tort de iarnă cu banane și portocale
Ingrediente:
Pentru blat:
3 banane coapte
3 ouă
200 g zahăr
150 ml ulei vegetal
250 g făină
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță sare
coaja rasă de la o portocală
Pentru umplutură:
4-5 banane coapte, feliate
sucul de la două portocale
100 g zahăr
1 lingură amidon de porumb
Pentru glazură:
200 g frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
coaja rasă de la o portocală
Mod de preparare:
- încălzește cuptorul la 180°C și unge o formă de copt;
- pisează bananele într-un castron mare și adaugă ouăle, zahărul, uleiul și coaja rasă de portocală și amestecă bine;
- într-un alt castron, combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea;
- adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate în amestecul umed de banane și amestecă până la omogenizare;
- toarnă compoziția în forma pregătită și coace în cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț inserat în mijloc iese curat.
Pregătirea umpluturii:
- într-un ibric mic combină sucul de portocale, zahărul și amidonul de porumb și gătește pe foc mic până când amestecul se îngroașă;
- feliază bananele și așează-le uniform pe blatul răcit
- toarnă amestecul de portocale peste banane.
Pregătirea glazurii:
- bate frișca lichidă cu zahărul pudră până când vei obține o consistență fermă.
- adăugă coaja rasă de portocală și continuă să amesteci.
Asamblare:
- acoperă tortul cu glazura pregătită.
- decorează cu felii de portocale sau coajă rasă de portocală, dacă vrei.
- lasă tortul să se odihnească în frigider pentru a se îmbina aromele înainte de servire, scrie dcnews.ro.
Poftă bună!