Cum faci sirop de gutui fără zahăr. Rețeta delicioasă care te va cuceri
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 02.08.2024 la 11:58
Actualizat pe 02.08.2024 la 11:58
Siropul de gutui este unul dintre preparatele vedetă ale toamnei și este foarte delicios. De obicei, acesta se gătește cu o cantitate mai mare de zahăr, ceea ce poate fi o problemă pentru anumite persoane. Dacă îți dorești să gătești varianta sănătoasă a acestui sirop, iată rețeta fără zahăr!
- Cum gătești sirop de gutui fără zahăr
- Are un gust deosebit și este la fel de dulce
Începe sezonul conservelor și a preparatelor pentru iarnă, iar siropurile sunt pe lista gosodinelor în fiecare an. Cel de gutui este o adevărată delicatesă și se gătește foarte repede. După ce îți vom prezența această rețetă, te vei convinge că siropul de gutui poate fi și foarte sănătos!
Cum se prepară siropul de gutui
Siropul de gutui se gătește foarte ușor, este gata în câteva minute și ai nevoie de puține ingrediente. Lista este standard, dar poți să mai adaugi și alte ingrediente pentru un plus de aromă. Are un gust dulce acrișor și este foarte delicios.
Are, de asemenea, și foarte multe beneficii pentru organism. Dacă îți dorești să îl prepari, nu trebuie să îți faci griji că vei petrece foarte mult timp în bucătărie, căci treaba ta se termină în câteva minute.
Rețetă de sirop de gutui fără zahăr
Persoanele care vor să se bucure de gustul fabulos al siropului de gutui, dar fără să se gândească la faptul că vor adăuga kilograme în plus, rețeta fără zahăr le vine în ajutor. Este la fel de delicios precum cel în care adaugi zahăr.
Ingrediente
- 1 kilogram de gutui
- zeama d ela o lămâie
- 1 litru de apă
Mod de preparare
Siropul de gutui se gătește foarte ușor. Primul pas este să speli și să cureți fructele. Într-un bol separat se pregătește un suc format din apă și zeama de la lămâie.
După ce au scos cotorul gutuilor, acestea se taie felii și se bagă în storcător. Sucul obținut se pune pe foc și se curăță regulat de spumă. Se lasă pe foc mic încă câteva minute, iar mai apoi se ia de pe aragaz și se mai spumează încă o dată.
Ce poți să adaugi în siropul de gutui pentru un plus de aromă
Dincolo de ingredientele necesare pentru a pregăti siropul de gutui, există și altele care aduc un plus de aromă. De exemplu, scorțișoara poate să fie un beneficiu pentru siropul de gutui, căci î poate da o aromă incredibilă.
Se adaugă într-o cantitate care depinde de gusturile tale. De asemenea, se pot adăuga cuișoare sau rozmarin, dacă îți dorești să obții un sirop de gutui cu o aromă puternică.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu gutui și pere. Un preparat delicios pentru perioada postului