Cum prepari o pâine cu banane delicioasă. Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească
Publicat pe 04.02.2023 la 18:02 Actualizat pe 04.02.2023 la 18:03
Chiar dacă este cunoscută mai mult cu denumirea din engleză, pâinea cu banane este un desert apreciat în întreaga lume și foarte bine primit de români. Avantajul ei este că se face foarte ușor, rapid și adesea cu ingredientele care îți mai rămân de obicei prin frigider.
- Rețetă simplă pentru o pâine cu banane delicioasă
- Ce ingredient face diferența
Un desert cu care nu vei da greș niciodată este pâinea cu banane. Rețeta pentru un astfel de preparat delicios este extrem de simplă și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Nu este niciunul dintre ele prea scump, astfel că e un desert pentru toate buzunarele.
Ingredientul esențial pentru o pâine cu banane delicioasă
De asemenea, este cel mai bun mod de a folosi bananele foarte coapte, pe care nu le mai vrea nimeni, în forma lor obișnuită.
Ingrediente
- 2 banane mari și bine coapte
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt / drojdie uscată
- 80 g unt topit
- 100 g zahăr
- 1 ou mare bătut / 2 ouă medii
- 2 fiole esență de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare
Gustul dat de banane și esență este delicios, dar textura perfectă o vei obține doar dacă incluzi untul în rețeta ta. Astfel, cu puțin unt, banane, făină și alte câteva ingrediente comune vei obține pâinea cu banane savuroasă la care poftești.
Prima dată, preîncălzește cuptorul și unge cu unt o tavă de chec. Apoi, într-un bol mare, pasează bin bananele coapte cu ajutorul unei furculițe. Adaugă untul topit, amestecă bine. Pune drojdia/praful de copt și sarea, apoi amestecă din nou.
La final, încorporează zahărul, oul bătut, esența de vanilie, dar și făina. Pune făina ultima dată și amestecă bine. Apoi, toarnă aluatul în tavă și dă la cuptor timp de 50-60 de minute. Când pâinea cu banane este gata, scoate și lasă să se răcească în întregime până o scoți din tavă. Poate fi savurată alături de cafeaua de dimineață.