Cum prepari prăjitura Crăiasa Zăpezii. Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai bun desert pe masa de Crăciun
Publicat pe 05.12.2021 la 22:04 Actualizat pe 05.12.2021 la 22:04
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că din ce în ce mai multe gospodine se gândesc ce bunătăți vor pune pe masa de Crăciun. Ei bine, dacă ați rămas fără idei sau vreți să-i impresionați pe cei dragi, trebuie să încercați prăjitura Crăiasa Zăpezii, care fără doar și poate este un adevărat deliciu. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
- Cea mai bună prăjitură pentru masa de Crăciun
- Iată cu poți să-ți impresionezi familia
Ei bine, toate gospodinele caută fel și fel de rețete pentru a impresiona musafirii de la masa de Crăciun, însă puține sunt cele care aleg să testeze deserturi noi, asta din teama de a nu eșua. În ajunul Sfântului Moș Nicolae, noi venim cu una dintre cele mai bune și simple prăjituri.
Cum prepari prăjitura Crăiasa Zăpezii
Prăjitură Crăiasa Zăpezii este o prăjitură de casă deosebită cu crema de vanilie, ciocolată și nucă de cocos. Gustul acestui desert este unul special, astfel că este perfectă pentru sărbători, ocazii speciale și evenimente.
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 200 g ciocolată amăruie
- 80 g amidon de porumb
- 5 buc gălbenușuri
- 200 g unt împărțit în 2 boluri a câte 100 g
- 200 g zahăr tos
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf sare
Ingrediente blat:
- 5 buc albușuri
- 100 g făină
- 120 g zahăr tos
- 20 g nuca de cocos
- 30 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf sare
Strat biscuiți:
- 16 buc biscuiți simpli
- lapte pentru însiropat biscuiții
Decor:
- 250 ml frișcă lichidă îndulcită
- nuca de cocos
Mod de preparare - cremă:
Se freacă gălbenușurile cu praful de sare, iar apoi se pun peste amidon și se adaugă aproximativ 100 ml lapte. Restul de lapte se pune într-o cratiță care este la foc mic spre mediu, iar apoi se adaugă zahărul.
Se amestecă foarte bine în compoziția cu gălbenușuri, apoi se adaugă în vasul cu laptele cu zahăr, în momentul în care acesta începe să fiarbă. Se lasă cratiță la foc până când compoziția se va îngroșa și va capătă consistentă unei budinci, în tot acest timp amestecând continuu.
După ce se dă cratița deoparte, se adaugă extractul de vanilie și se împarte compoziția în 2 boluri dar nu egal. În porțiunea cu mai multă compoziție se pune 100 g de unt și se amestecă până când untul se topește.
Se adaugă ciocolată amăruie în celălalt bol și amestecă până când se topește în totalitate, iar apoi se adaugă și untul și se amestecă. Se lasă cremele să se răcească la temperatura camerei dar nu înainte de a le acoperi cu folie alimentară, asta pentru a nu se formă pojghița.
Mod de preparare - blat:
Se bat albușurile cu praful de sare, iar apoi se adaugă zahărul treptat, timp în care mixează continuu. Rezultatul va fi o bezea tare și lucioasă, peste care se adaugă extractul de vanilie și uleiul treptat în fir subțire.
Se incorporează ușor nuca de cocoș, cu ajutorul unei spatule, iar apoi urmează să incorporezi cernute făină cu praful de copt. Se amestecă ușor cu mișcări ample de sus în jos, prin răsturnare, iar apou compoziția pentru blat este pregătită. Se folosește o tavă tapetata cu hârtie de copt, tavă de 20/30 de cm și se bagă în cuptorul preincins la 170 C pentru aproximativ 20 de minute.
Când este gata se lasă blatul să se răcească, timp în care te ocupi de continuarea cremei. Se mixează cele două creme, aproximativ 2 minute, astfel că următorul pas este asamblarea prăjiturii.
Mod de asamblare și decor:
Se însiropează blatul cu laptele, care trebuie să fie ușor călduț, iar apoi se pune crema cu vanilie și ciocolată.
Urmează stratul de biscuiți, astfel că acum trebuie să treci fiecare bucată prin laptele ușor călduț, astfel că va trebui să ai 3 rânduri a câte 4 biscuiți și pentru spațiile goale va trebui să tăi biscuiții în funcție de spațiul liber avut.
Se pune crema de vanilie și se întinde pe toată suprafață, iar apoi se bate frișcă după care pune-o peste crema, fiind orantă cu nuca de cocos. În final, se lasă la frigider cel puțin o oră, iar apoi poate fi servită alături de cei dragi, delectându-vă papilele gustative.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Albă ca Zăpada cu nucă de cocos. Rețeta simplă a copilăriei.