Cum să faci cea mai gustoasă supă de fasole! Rețeta din bucătăria grecească îți va încânta papilele gustative
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.06.2023 la 22:15
Actualizat pe 11.06.2023 la 22:15
Dacă nu știți ce să mai gătiți, noi vă propunem să încercați să preparați o supă de fasole grecească rustică și familiară, numită fasolada. Este un fel de mâncare sănătos, simplu și reconfortant, care poate fi descros ca fiind, fără îndoială, mâncarea națională grecească!
- Cum să faci cea mai gustoasă supă de fasole
- Rețeta din bucătăria grecească îți va încânta papilele gustative
Răsfățați-vă familia și prietenii apropiați cu o masă aromată și hrănitoare! Încercați rețeta de supă de fasole inspirată din bucătăria grecească și îi veți cuceri pe cei dragi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a obține un preparat ca la carte!
Rețeta supă de fasole
Ingrediente:
fasole roșie - 600 grame,
ceapă - 1 bucată,
morcov - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
tulpină de țelină - 2 bucăți,
roșii - 2 bucăți,
pastă de tomate - 10 ml,
ardei iute roșu - 1 bucată.
ulei de măsline - 100 ml,
sare și piper - după gust
Mod de preparare:
- fasolea înmuiată în apă se pune la fiert.
- după ce se aduce în punctul de fierbere, se lasă pe foc 10 minute
- se adaugă restul apoi ingredientelor, înafară de uleiul de măsline și sarea, și se fierbe la foc mic timp de 40-60 de minute până când fasolea se înmoaie.
- cu 10 minute înainte de pregătire, se adaugă sarea și uleiul de măsline.
- dacă vi se pare că supa este prea groasă, puteți adăuga puțină apă și piper după gust.
Poftă bună!
Citește și: Patru idei de rețete pentru un prânz in familie. Ce poți să gătești pentru a lua masa alături de cei dragi