Cum să faci cele mai bune gofre. 5 rețete pentru toate gusturile
Publicat pe 10.09.2021 la 14:54 Actualizat pe 10.09.2021 la 14:54
Astăzi ne-am gândit să îți facem cunoscute câteva rețete de gofre delicioase pe care să le pregătești acasă, la micul dejun sau în orice moment al zilei. Așa că nu mai trebuie să îți faci griji, noi îți vom prezenta toți pașii pentru cele mai bune vafe.
- Cum să faci cele mai bune gofre
- Ți-am pregătit 5 rețete de gofre delicioase
Mai jos o să găsești 5 rețete diferite de gofre, pe care le poți pregăti în fucție de preferințele tale. Fie că îți plac cele cu ciocolată, simple sau cele sărate, noi venim în ajutorul tău cu cei mai simpli pași care te vor îndruma să realizezi cele mai bune vafe.
Rețetă de gofre clasice
Ingrediente
100 g unt topit
2 oua
80 g zahar
325 ml lapte
400 g făină
1 plic praf de copt
1 vârf de sare
1 esență de vanilie
putin ulei pentru uns plăcile
Mod de preparare
Intr-un bol, se pun ouăle cu zaharul si se amestecă cu ajutorul unui tel, apoi se adaugă laptele și se amestecă în continuare.
Într-un alt recipient se pun făina, praful de copt si sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Se amestecă bine pană când compoziția se omogenizează. La final adăugați untul topit, care trebuie să fie răcit și esența de vanilie. Aluatul va avea o consistență mai groasă.
Se pregătește aparatul de gofre, lăsându-l să se incingă, apoi se ung plăcile cu putin ulei.
In centrul placii, se pune un polonic de aluat, dar nu îl întindeți, apoi închideți capacul si asteptați 1-2 minute maxim. Sunt gata când se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, dacă mai este nevoie, le mai puteți lăsa puțin.
Se servesc simple sau alături de o cană cu lapte cald.
Rețetă de gofre cu iaurt
Ingrediente
2 oua
1 iaurt de 125-150 gr
30 ml lapte
2 lingurițe de miere
1 esență de vanilie
80 ml de ulei
Făină- cât să iasă un aluat mai gros
Praf de copt
Mod de preparare
Intr-un vas amestecați ouăle cu mierea, adăugați apoi iaurtul si laptele și see amestecă bine pană când compozitia devine omogenă. Se toarnă în fir subțire uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt și esența de vanilie.
Compoziția astfel obținută se toarnă cu ajutorul unui polonic în apartatul încins si uns cu puțin ulei. Se lasă în aparat pentru aproximativ 1-2 min, sunt gata atunci când culoarea devine puțin maronie.
Gofre cu brânză sărată
Ingrediente
2 ouă
Un praf de sare
1 linguriță zahăr
150 g iaurt
50 ml ulei
1 linguriță praf de copt
115 g făină
50 g brânză telemea
Mod de preparare
Într-un bol se pun ouăle, iaurtul, uleiul și zahărul apoi amestecați cu ajutorul unui tel. Într-un alt recipent amestecați făina, sarea și praful de copt și după ce faceți asta le puteți adăuga peste cealaltă compoziție. La sfârșit se adaugă brânză mărunțită în bucăți potrivite. Se pune aparatul la încins și se unge cu foarte puțin ulei ca să nu se lipească. Apoi turnați aluatul în formă și le lăsați până devin ușor maronii.
Gofre cu ciocolată
Ingrediente
2 ouă mari
60 g unt topit și răcit (sau 50 ml ulei vegetal)
1 linguriță esență vanilie
227 g lapte bătut
120 g făină
150 g zahăr
45 g cacao
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
1 linguriță sare
1 linguriță nucșoară
60 g nuci
85 g fulgi de ciocolată neagră
Mod de preparare
Puneți ouăle, untul si esența de vanilie într-un bol mare si bateți ingredientele aproximativ 2 minute până devine un aluat ușor.
Adăugați laptele bătut, apoi ingredientele uscate: făina, cacaua, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea si nucșoara.
Adaugați nucile si fulgii de ciocolata în aluat amestecand usor.
Porniți aparatul și asteptați până când indicatorul de temperatură se aprinde.
Pulverizați sau ungeti plăcile pentru gofre cu o pensulă cu putin ulei si puneți cu lingura aprox. 75 ml aluat in mijlocul placilor. Inchideți aparatul pentru gofre, fără a bloca inchizătoarea și lăsați-le la copt pentru aproximativ 4 minute.
Rețetă de gofre cu făină integrală
Ingrediente
2 ouă
1/2 cană de făină de orez brun
1/2 cană de făină integrală de grâu
1 linguriță esență de vanilie
1/2 cană lapte degresat
1 lingurită praf de copt
Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Puneți toate ingredientele în blender și bateți timp de cel puțin 5 minute. După obținerea unui aluat de consistență potrivită, îl punei în aparatul încins și coaceți până când părțile sunt bine rumenite
Citește și: Idei de mic dejun consistent. 3 rețete pe care să le pregătești dimineața