Cum să faci chipsuri crocante și sățioase, fără ulei, acasă! Rețeta rapidă pentru o gustare sănătoasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 12.06.2023 la 21:50
Actualizat pe 12.06.2023 la 21:50
chipsurile de cartofi sunt preferate de foarte multă lume, fie că vorbim de adulți sau copii. Această gustare încântă papilele gustative ale tuturor, indiferent de vârstă. Dacă însă nu doriți să le cumpărați din magazine, pentru că există produse care nu sunt tocmai bune pentru sănătate, noi vă propunem o rețetă rapidă de chipsuri crocante și sățioase, fără ulei, pe care le puteți face în propria bucătărie.
- Cum să faci chipsuri crocante și sățioase, fără ulei, acasă
- Rețeta rapidă pentru o gustare sănătoasă
Știm cu toții că legumele sunt sănătoase și, deși USDA nu ia în calcul chipsurile de cartofi ca fiind o porție de legume, potrivit specialiștilor, cartoful are o mulțime de potasiu chiar și sub formă de chipsuri. Iată cum poți face chipsuri sănătoase și crocante acasă.
Cum să faci chipsuri crocante și sățioase, fără ulei, acasă
Ingrediente:
- cartofi;
- piper;
- parmezan;
-sare;
- ierburi aromate;
Mod de preparare:
- curăță cartofii de coajă și apoi pune-i întregi la fiert, în apă, pentru aproximativ douăzeci de minute.
- după ce au fiert, pune-i să se scurgă și lasă-i să se răcească.
- zdrobește-i apoi și condimentează piureul obținut după gust.
- formează apoi din piure mai multe biluțe mici pe care să le așezi apoi pe o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de pergament.
- acoperă bilele de cartofi cu o altă hârtie și, cu un pahar, zdrobește fiecare bilă, astfel încât să se formeze chipsurile,cu o grosime de un milimetru.
- pune apoi chipsurile la copt, în cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 25 de minute.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de crispy de post. Un preparat sănătos și delicios