Cum să faci ouă Benedict după rețeta lui Gordon Ramsay, acasă. Dacă urmezi pașii, nu ai cum să dai greș
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.06.2023 la 10:22
Actualizat pe 16.06.2023 la 10:22
Ouăle Benedict sunt unul dintre cele mai bune preparate ale lui Gordon Ramsay. Știm cu toții că acesta este renumit pentru că aduce mai multă perfecțiune și rafinament rețetelor clasice. Ai nevoie doar de o mână de ingrediente pentru a face mâncăruri de ocazie specială ca cele preparate de Gordon Ramsay.
- Ouăle Benedict sunt unul dintre cele mai bune preparate ale lui Gordon Ramsay
- Cum să le prepari și tu în propria bucătărie
- Ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să îi urmezi
Un strat de sos olandez dens de proteine, stivuit pe ouă moi poșate. Stropirea cu ierburi și condimente adaugă o notă de culoare cu un contrast de prospețime Benedict. Poți face cu ușurință această rețetă acasă. Deci, haideți să trecem direct la rețetă și să ne bucurăm de acest mic dejun uimitor.
Ouă Benedict după rețeta lui Gordon Ramsay
Ingrediente necesare pentru braconarea ouălor:
2 gălbenușuri,
2 linguri de unt
1 linguriță oțet
1 lingurță sare
1 linguriță de piper negru
Pentru Benedict
4 felii de șuncă (tăiată gros)
2 brioșe englezești (tăiate la jumătate)
3-4 linguri de unt (nesărat)
sare de mare
piper negru (proaspăt crăpat)
Mod de preparare:
Puneți un castron mare din inox sau termorezistent peste tigaie, apoi adăugați gălbenușurile de ou în bol.
Adăugați oțet și amestecați puternic, apoi adăugați unt topit pentru a obține o spumă aurie.
Într-o tigaie medie, la foc mediu-mare, gătiți șunca timp de aproximativ 5-6 minute până când marginile încep să devină crocante.
În timp ce șunca se gătește, folosiți un prăjitor de pâine sau un cuptor pentru a prăji brioșele până se rumenesc.
Ungeți fiecare jumătate în timp ce brioșa este moale.
Adaugă oțet (2 lingurițe), sare și apă într-o oală medie. Încălziți la foc mic până în punctul de fierbere.
Spargeți ușor primul ou într-o cană cu sos.
Folosind mânerul lingurii, amestecați ușor apa într-o direcție în oală.
Creați un vârtej în oală și trageți ușor oul din cana cu sos în vârtej. Lăsați ouăle la braconat aproximativ 4-5 minute până când albușurile sunt întărite, dar gălbenușul curge.
Folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate oul poșat din apă și lăsați-l să se scurgă pe prosopul de bucătărie.
Repetați acest lucru cu oul rămas și puneți ouăle deoparte.
Așezați două jumătăți de brioșe unse cu unt pe două farfurii și acoperiți fiecare cu felia de șuncă și un ou poșat.
Peste ouă puneți sos cu lingura și stropiți cu sare și piper. Serviți cald și bucurați-vă de gustul senzațional!
Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. Un preparat delicios pentru cei dragi