Rețetă de chifteluțe cu morcovi și dovlecel. Aperitivul de post care nu trebuie să lipsească de pe masă în sezonul cald
Publicat pe 14.06.2023 la 16:00 Actualizat pe 14.06.2023 la 16:00
Este vară și, totuși, ne aflăm în perioada de post a Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Așadar, credincioșii vor consuma doar preparate de post până la data de 29 iunie 2023, atunci când se va încheia această perioadă. Așadar, printre rețetele cu dovlecei pe care le pregătesc în plin sezon al dovleceilor de grădină se numără și rețeta de chiftele de dovlecei cu morcovi. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara acest aperitiv.
- Rețetă de chifteluțe cu morcovi și dovlecel
- Aperitivul de post care nu trebuie să lipsească de pe masă în sezonul cald
Chiftelele din dovlecei se pot prepara în multe moduri. Ei bine, una dintre cele mai populare, dar și potrivite pentru acest sezon în care ne aflăm sunt cele cu morcovi și dovlecel. Sunt extrem de deliciose și pt fi servite și pe restul perioadei din an, atunci când nu este post.
Rețetă de chifteluțe cu morcovi și dovlecel
Rețeta de chifteluțe cu morcovi și dovlecei se poate prepara atât la tigaie, cât și la cuptor.
Cu toate acestea, de obicei, în compoziția chiftelelor de dovlecei îmi place să adaug și brânză, sau pot fi gătite și simple.
Ingrediente
- 2 dovlecei de mărime medie;
- 2 morcovi mari;
- 2 căței de usturoi;
- 2 ouă;
- 150 gr pesmet;
- sare și piper, după gust;
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- 1/2 legătură de mărar;
- 2-3 linguri cu ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Pentru a prepară această rețetă de chftelute cu morcovi și dovlecei trebuie să ai la îndemână toate ingredientele menționate mai sus. Apoi, trebuie să spălăm foarte bine legumele, adică morcovii și diovleceii, pe care apoi îi vom șterge și îi vom da prin răzătoarea mare.
După care, trebuie să presărăm puțină sare peste ei și îi lăsăm la deshidratat, iar mai apoi să îi stoarcem bine răzătura de dovlecei în mâini și o punem într-un bol.
Următorul pas este să curățăm morcovii, să îi clătim și să îi dăm și prin răzătoarea mare. Următorul pas este să punem morcovii și dovelceii în același bol, acolo unde mai punem și usturoiul răzuit, verdeața tocată, cele două ouă, pesmetul, sare și piper și cimbrișor și busuioc, uscate.
Amestecăm bine toate ingredientele de până acum, iar dacă compoziția este ușor moale mai adăugăm pesmet.
Pentru a forma chiftelele trebuie să luăm câte o lingură din compoziție și să le rotunjim în mâini ca pe niște bile. După care, le rumenim într-o tigaie încăpătoare unsă cu ulei. Le întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
La final, servim chiftelele atât calde cât și reci cu legume proaspete și brânzeturi sau cu diferite sosuri.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care se pune pentru cele mai bune chiftele de post cu dovlecei și cartofi. Așa ies perfecte