Cum să îți prepari cea mai bună cafea acasă! Cinci trucuri pentru un gust rafinat
Publicat pe 25.02.2021 la 23:43 Actualizat pe 25.02.2021 la 23:43
Mirosul de cafea este cel mai bun mod de a-ți începe ziua, mai ales când este preparată corespunzător acasă. Noi vă prezentăm 5 trucuri simple pentru un gust rafinat și ușor de obținut.
- Cum să prepari cea mai bună cafea acasă
- 5 pași pentru un gust de senzație
Cafeaua este pentru mulți cel mai bun mod de a începe ziua. Fie este băută în grabă spre birou, fie este savurată din plin acasă, gustul trebuie să fie la fel de rafinat și numai bun pentru o zi reușită. Unde mai încape că pentru unii cafeaua reprezintă un adevărat ritual, nelipsit din rutina lor. Dacă ai încercat până acum să atingi gustul suprem al cafelei și nu ai reușit, noi îți propunem 5 trucuri simple pentru o băutură perfectă.
1. Apa este foarte importantă
Unul dintre cele mai esențiale lucruri din prepararea cafelei este cu siguranță apa pe care o folosești. Pentru un gust bogat, asemenea celor din cafenelele preferate, este important să folosești apă de calitate. Este de preferat să înlocuiești apa direct de la robinet cu cea filtrată sau chiar îmbuteliată. Astfel vei ajunge la adevărata savoare a băuturii miraculoase a dimineții.
2. Cafeaua proaspăt măcinată
Nimic nu se compară cu mirosul și aroma boabelor de cafea proaspăt măcinate în casă. Pentru o savoare aparte, alege un pachet de cafea boabe pe care să le macini înainte de a prepara cafeua. Vei sesiza pe loc un gust diferit, mult mai bogat și intens. Spre deosebire de cafeaua deja măcinată din magazine, care își pierde din aromă în special în momentul deschiderii pachetului, cea proaspăt măcinată te va fascina cu siguranță.
3. Apa prea fierbinte nu ajută
În cazul în care optezi pentru o cafea la ibric, ai grijă să nu lași apa să clocotească, ci să oprești focul imediat cum începe să fiarbă. Apoi amestecă bine cafeaua proaspăt măcinată las-o timp de 3 minute până se dizolvă. Atenție mare însă să nu lași prea mult cafeaua în ibric, căci va prinde un gust prea amar, care să strice aroma specială a acesteia.
4. Cantitatea ideală
Intensitatea cafelei tale depinde foarte mult de cantitatea de apă pe care alegi să o pui. Deși ideal este raportul 1:15 cafea-apă, poți alterna în funcție de dorințele tale. Pentru o cafea mai tare poți pune 2 măsuri la 15 de apă. În schimb, pentru o cafea mai slabă, poți pune o cantitate mai mare de apă.
5. Aparatul de cafea bine curățat
Aparatul de cafea este o adevărată salvare în diminețile grăbite, însă nu uita că acesta trebuie și curățat pentru a te putea de gustul maxim al cafelei. Filtrele sale se pot murdări prin depunerile ce se acumulează, iar gustul băuturii va fi influențat. Astfel, ai grijă să cureți aparatul periodic pentru a avea parte de o savoare a cafelei mult dorită.
Citește și Ce se întâmplă dacă bei energizant zilnic