Cum să obții cartofi crocanți în cel mai simplu mod. Sfaturile de la bucătari celebri
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.11.2023 la 11:24
Actualizat pe 18.11.2023 la 11:25
Cartofii crocanți pot fi folosiți ca și garnitură la numeroase preparate. Pentru a le da o savoare specială, poți apela la un condiment delicios, iar prânzul va fi pe placul tuturor.
- Cum să obții cartofi crocanți în cel mai simplu mod
- Sfaturile de la bucătari celebri
Cartofii se numără printre cele mai consumate alimente de la noi din țară. Ei au un gust delicios și pot fi combinați cu o varietate de mâncăruri pentru un gust delicios. Dacă vrei să-i consumi crocanți, varianta de mai jos este foarte simplă și eficientă.
Cum să prepari cartofi crocanți
Condimentele sunt perfecte pentru a da un gust inedit mâncărurilor tale. Ele se pot găsi în diferite variante de mixuri și se găsesc pe rafturile magazinelor. Indiferent de rezultatul pe care vrei să-l obții, dacă vorbim de dulce, sărat sau picant, dacă vei folosi condimentele potrivite, rezultatul va fi cel așteptat de tine. Îi poți surprinde și pe cei dragi dacă vei schimba modul în care gătești și vei primi numeroase complimente.
Pentru a pregăti cartofi crocanți poți folosi un mix de condimente, iar gustul va fi unul delicios. Acesta este un amestec din piper și condimente umami (nr. unul dintre gusturile de baza, împreună cu dulce, amar, acru și sărat. Cuvântul este preluat din limba japoneză).
Condimentul are o aromă de umami, format din ciuperci porcini uscate. Aceasta este o ciupercă sălbatică apreciată de bucătarii italieni. Este combinată cu trestia din zahăr, sare și usturoi. Mai conține și piper negru, ce oferă o savoare specială.
Condimentul este perfect pentru cartofii crocanți
Condimentul este potrivit pentru preparatele la grătar. Se poate adăuga pe cotlete de porc, friptură sau pui. Nici cartofii nu trebuie să fie uitați, fiindcă vor avea parte de un gust delicios și toți invitații tăi vor fi încântați de acest gust.
Cartofii se prepară în mod obișnuit și se adaugă condimentul. Textura grosieră face să se lipească perfect de cartofii tăiați plini de ulei. Aroma untoasă s-a dus, iar rezultatul a fost un deliciu pentru papilele gustative.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de somon cu sos de unt, în stil toscan. Preparatul delicios, gata în doar 30 de minute