Rețetă de somon cu sos de unt, în stil toscan. Preparatul delicios, gata în doar 30 de minute
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 18.11.2023 la 10:41
Actualizat pe 18.11.2023 la 10:41
Chiar dacă pare că face parte din categoria ingredientelor „pretențioase”, somonul poate fi gătit în mai multe feluri, fie că este vorba de a fi pregătit la cuptor sau la abur. Acest tip de pește nu lipsește din bucătăria italienilor și poate reprezenta cina ideală pentru întreaga familie.
- Rețetă de somon cu sos de unt, în stil toscan
- Preparatul delicios, gata în doar 30 de minute
Combinația dintre sos și somon, alături de câteva legume, poate fi alegerea potrivită pentru momentele în care nu știi ce să mai gătești și nici nu ai prea mult timp la dispoziție, preparatul fiind gata în 30 de minute.
Rețetă de somon cu sos de unt, în stil toscan
Ingrediente:
- file de somon
- ulei de măsline
- sare
- piper
- unt
- usturoi
- lămâie
- parmezan
- roșii cherry
- smântână lichidă
- busuioc / pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru început, se asezonează somonul cu sare și piper, cât timp se lasă uleiul la încins. Se pune peștele cu pielea în jos pe tigaie și trebuie lăsat pe o parte 6 minute și alte 3 minute pe partea cealaltă. După ce somonul este gătit complet, focul se dă la mic, se scoate peștele, iar în aceeași tigaie, se adaugă unt, iar mai apoi trei căței de usturoi tocați mărunt. Se lasă pe foc pentru 2 minute, iar mai apoi se adaugă și bucățile de roșii cherry.
Se condimentează cu sare și piper, iar preparatul mai trebuie lăsat pe foc alte 3 minute, ca mai apoi să fie adaugat și spanacul. Când totul este aproape gătit, se pune și smântâna lichidă, busuioc sau pătrunjel proaspăt tocat și parmezanul ras. Se mai lasă preparatul pe foc alte 3 minute, cât să se formeze un sos, iar mai apoi se adaugă somonul și se amestecă. Este gata pentru a servit cu puțin suc de lămâie deasupra.
Dacă vrei un gust mai intens pentru sosul de unt, este indicat să pui suc de lămâie și atunci când îl prepari, împreună cu usturoi, sare de mare, sare, piper și condimentele preferate, iar la final poate fi adaugat și puțin parmezan. Acest tip de sos de unt și lămâie poate fi folosit la o mulțime de preparate începând de la paste, orez sau carne.