Ingredientul secret pentru cel mai bun pește. Rețeta bucătarilor pricepuți
Publicat pe 21.11.2022 la 10:49 Actualizat pe 21.11.2022 la 10:50
Cu siguranță că mulți români vor mânca pește de Revelion. Gospodinele muncesc din greu pentru o masă plină de bucate de sărbători, însă puține știu ce ingredient secret trebuie să adaugi la preparat pentru cel mai bun gust. Îți prezentăm rețeta celor mai pricepuți bucătari.
- Ce ingredient trebuie să adaugi la pește pentru un gust mai bun
- Cea mai delicioasă rețetă
Vrei să pregătești pentru tine și cei dragi un pește delicios, însă nu știi cum? Iată că secretul gustului stă într-un singur ingredient. Ce trebuie să adaugi pentru a-i surprinde pe pofticioși. Care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de un preparat simplu și delicios.
Ingredientul secret pentru cel mai delicios pește
Probabil că nu multe gospodine știau, însă ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la pește este vinul. Datorită lui, acesta va avea un gust mai bun decât de obicei. Cu siguranță că pofticioșii vor rămâne surprinși.
Ingrediente
- patru crenguțe de cimbru
- un pahar de apă
- o grefă
- sare
- piper
- un somon
- trei fire de praz
- trei linguri ulei de măsline
- un pahar de vin alb
- patru căței de usturoi
Modul de preparare
Pentru început, este necesar să preîncălzim cuptoruul la 180 grade Celsius. Curățăm prazul, după are îl tăiem în felii și îl condimentăm cu sare și piper. Punem într-un bol mic prazul și usturoiul, iar apoi le amestecăm bine.
Peste compoziția de mai sus punem și somonul, după care adăugăm crenguțele de cimbru și feliile de grefă. Crestează cu ajutorul unui cuțit peștele. Punem în tavă somonul alături de amestec, iar apoi adăugăm peste și feliile de grefă.
Pentru următorul pas, turnăm vinul alb în tavă și stropim peștele cu puțin ulei de măsline. Dăm drumul la cuptor și îl lăsăm acolo pentru aproximativ 60 de minute. În cazul în care peștele este prea mare, îl puteți tăia în mai multe bucăți înainte de a-l pune în tavă. Poți adăuga în tavă și legume, dacă dorești. După ce s-a răcit puțin este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul secret pentru cel mai bun chec. Așa va fi mai pufos și aromat