Cum să prepari cea mai bună ciorbă de perișoare. Se drege doar cu ou și cu zeamă de varză

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 20.08.2025 la 14:59
Actualizat pe 20.08.2025 la 15:11
Ciorba de perișoare se prepară destul de simplu și este adorată de mulți români, fiind o mâncare tradițional românească. De data aceasta, preparatul nu va conține smântână, ci se va drege doar cu ou și zeamă de varză.

Ciorba de perișoare care a cucerit Internetul
pexels
- Ciorbă de perișoare fără smântână
- Se prepară fără smântână și se drege doar cu ou și zeamă de varză
Ciorba de perișoare este un preparat adorat de mulți români. Unii preferă să o mănânce dreasă cu smântână, iar alții fără. Așa că, astăzi venim cu o rețetă pentru cea de-a doua variantă.
Ce ingrediente vei avea nevoie
Pentru cea mai delicioasă ciorbă de perișoare vei avea nevoie de doar câteva ingrediente.
Astfel, pentru perișoare va trebui să ai:
- 500 g de carne tocată (porc, vită sau amestec);
- un ou;
- două linguri de orez;
- sare, piper, patrunjel verde tocat.
Pentru ciorbă vei avea nevoie de:
- 3-4 cartofi medii, cuburi;
- o ceapă mare tocată;
- 1/2 ardei gras;
- 1/4 rădăcină de țelină;
- 2 linguri de ulei;
- 4 linguri de bulion;
- 2 L apă;
- 550 ml zeamă de varză.
Mod de preparare
Într-o oală mare, se încinge uleiul și se călește ceapa câteva minute. Apoi, se adaugă țelina, morcovul și se călesc puțin. Se pune bulionul, se amestecă și se adaugă apă. Ulterior, se amestecă ingredientele pentru perișoare, se formează biluțe din compoziție și se adaugă în ciorbă, apoi se pun cartofii și se lasă la fiert pentru jumătate de oră. Apoi, se pune zeama de varză și se mai lasă câteva minute la fiert.
Ulterior, se asezonează cu sare după gust, se adaugă verdeață și se poate servi.
Citește și: Rețeta lui Chef Horia Manea de pârjoale moldoveneşti. Ingredientul care nu trebuie să lipsească