Cupcakes cu ciocolată albă și nucă de cocos. Rețetă rapidă pentru momente speciale
Publicat pe 29.08.2023 la 10:39 Actualizat pe 29.08.2023 la 10:39
Nu este pentru nimeni un secret faptul că orice gospodină este atentă să îi surprindă pe cei dragi cu cele mai bune preparate. Îți prezentăm o rețetă delicioasă și rapidă de cupcakes cu ciocolată albă și nucă de cocos. Ingredientele necesare, dar și modul de preparare.
- Rețetă de cupcakes cu ciocolată albă și nucă de cocos
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată tot ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă îți dorești să pregătești această rețetă delicioasă de cupcakes cu ciocolată albă și nucă de cocos.
Rețetă de cupcakes cu ciocolată albă și nucă de cocos
Ingrediente pentru blat
- 10 g praf de copt
- 70 ml lapte
- un praf de sare
- esență de cocos
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 250 g făină
Ingrediente pentru cremă
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 30 g unt
- 150 g ciocolată albă
Ingrediente pentru frosting
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 100 g zahăr pudră
- esență de cocos
- 300 g mascarpone
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava specială, așezând coșulețe din hârtie în fiecare. Folosind mixerul, obține o cremă spumoasă amestecând untul moale cu zahărul. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând ușor după fiecare adăugare.
Combină făina cu praful de copt și cerni această amestec deasupra compoziției, amestecând cu grijă. Completează cu laptele, un praf de sare și esența de cocos, amestecând până la omogenizare. Umple formele pentru brioșe până la trei sferturi și coace-le până când sunt gata.
Folosind bain-marie, topește ciocolata albă, smântâna pentru frisca și untul. După topire, lasă compoziția să se răcească în frigider și apoi mixează până obții o cremă pufoasă.
Mixează mascarpone cu smântâna pentru frisca, zahărul pudră și esența de cocos până la obținerea unei creme aerate și delicioase. După ce brioșele s-au răcit, decupează cu grijă o porțiune centrală. Umple spațiul creat cu crema de ciocolată albă. Pe partea de sus a fiecărei prăjituri, adaugă generos crema de mascarpone folosind un dui cu vârf stelat. Presară fulgi de cocos peste, iar apoi este gata de servit! Poftă bună!
Citește și: Chec cu coacăze și mac. Rețetă delicioasă pentru întreaga familie