De câte ori este bine să schimbi apa atunci când fierbi fasolea. Gospodinele folosesc acest truc pentru a-i da gust preparatului
Publicat pe 22.11.2023 la 18:34 Actualizat pe 22.11.2023 la 18:34
Fasolea este una dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Fiartă, bătută sau folosită în diferite preparate culinare, fasolea este la mare căutare. Însă, există și un secret atunci când vine vorba fierberea ei. Iată de câte ori este bine să schimbi apa la fasolea fiartă, de fapt!
- De câte ori se schimbă apa la fasolea fiartă, de fapt
- Aşa va avea un gust bun
Știm despre fasole că este un aliment de bază în orice dietă sănătoasă. Acest aliment se găsește într-o diversitate de forme, culori, dar și mărimi. Fasolea a devenit rapid foarte populară și în restul lumii, datorită valorii sale nutritive, a gustului plăcut și a multiplelor utilizări în gastronomie.
Amintim că fasolea este o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine și minerale.
Ce trebuie să faci înainte de a o pune la fiert
Multe bucătărese se întreabă ce trebuie să facă cu fasolea înainte de a o pune la fiert. Ei bine, înainte de acest proces în care urmează să fie pusă pe foc, se recomandă ca boabele să fie lăsate peste noapte într-un vas plin cu apă, să se înmoaie, pentru a fierbe astfel mai ușor.
În schimb, în cazul în care boabele de fasoe sunt hidratate corespunzător, din ele se elimină substanțele ce provoacă indigestie și disconfort gastric.
De câte ori este bine să schimbi apa la fasolea fiartă
Pentru a fierbe corect fasolea, trebuie să știți că apa în care este ținută peste noapte se aruncă, astfel că boabele nu trebuiesc puse la fiert în ea.
Apoi, după ce este pusă pe foc, apă în care fierb boabele se schimbă de nu mai puțin de trei ori, chiar mai mult, iar asta pentru că este foarte important ca, de fiecare dată, lichidul proaspăt turnat în vas să aibă aceeași temperatură cu cel aruncat.
În caz contrat, dacă nu ții cont de acest detaliu, vei risca să prelungești timpul de preparare sau există posibilitatea și ca boabele de fasole să rămână nefiartă.