De ce să nu mai pui mărar în varza călită. Cu ce alt ingredient să-l înlocuiești
Publicat pe 16.10.2023 la 21:57 Actualizat pe 16.10.2023 la 21:57
Multe gospodine aleg să pună mărar în varza călită, însă ar trebui să renunțe la acest ingredient, iar noi vom explica în rândurile de mai jos de ce, dar și cu ce alt ingredient să-l înlocuiești. Iată ce să pui în compoziție pentru a te bucura de o varză călită care va reuși să-ți încânte papilele gustative!
- Motivul pentru care să nu mai pui mărar în varza călită
- Alt ingredient cu care să-l înlocuiești
În rândurile de mai jos îți vom explica de ce să nu mai pui mărar în varza călită, dar și cu ce alt ingredient ar trebui să-l înlocuiești atunci când gătești acest preparat iubit de români. Iată ce altceva să pui în această rețetă!
Motivul pentru care să nu mai pui mărar în varza călită
Mărarul în varza călită strică preparatul mai repede decât în mod normal. Ar fi indicat să înlocuiești acest ingredient cu chimen. Ambele ingrediente au gusturi bune, dar chimenul dă preparatului o aromă delicioasă.
Chimenul are un gust piperat și condimentat, în timp ce mărarul este ușor dulceag și are o aromă delicată. Dacă îți dorești să schimbi gustul acestei mâncări atunci înlocuiește mărarul cu chimen și vei vedea că vei da un gust delicios preparatului.
Acest ingredient delicios se folosește în foarte multe mâncăruri, dar în special în preparatele coapte. Chimenul merge perfect cu boiaua dulce sau picantă și cu piperul.
Chimenul ajută la slăbit
Nu doar că dă un gust delicios rețetelor, dar chimenul ajută și la slăbit. Conform CSDI, semințele de chimen au un efect antispastic, stimulează metabolismul, sunt diuretice și previn îngrășarea.
Acest ingredient des folosit de români în rețete ajută în lupta cu crampele abdominale, este bun pentru pacienții care se confruntă cu gastrita și, mai mult decât atât, stimulează producerea de enzime pancreatice.
Și asta nu este tot! Consumul de chimen ajută persoanele care au probleme cu anorexia, suferă de astm bronșic sau au astenie.
Citește și: Rețetă de dulceață roșie de gutui. Un desert delicios de sezon