Rețetă de dulceață roșie de gutui. Un desert delicios de sezon
Publicat pe 16.10.2023 la 19:28 Actualizat pe 16.10.2023 la 19:28
În acest sezon din an gospodinele pregătesc dulcețuri și zacuscă pentru sezonul rece. Ei bine, astăzi îți vom explica cum să prepari dulceața roșie de gutui. Este un preparat care se păstrează foarte bine pe timpul iernii și vei vedea că această delicatesă are un gust care îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de dulceață roșie de gutui
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de dulceață roșie de gutui este extrem de ușor de pregătit și ai nevoie de doar patru ingrediente pentru ea. Vei rămâne uimit de gustul pe care îl are acest preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert delicios de sezon!
Rețetă de dulceață roșie de gutui
Ingrediente:
-5 sau 6 gutui
-1 kg de zahăr
-1 pahar cu apă
-1 pliculeț de vanilie
Mod de preparare:
Se spală și se curăță foarte bine gutuile. Semințele acestora nu se aruncă, deoarece se vor folosi la această rețetă. Se taie gutuile și se taie în cuburi mici, apoi se pun într-o tavă. Se pune zahăr peste gutui și se lasă peste noapte la frigider.
Se pun gutuile într-o oală, dar aveți grijă să puneți în oală și sucul pe care gutuile l-au lăsat. se adaugă apa și vanilia. Semințele se pun într-o cârpă sau într-un tifon și apoi se leagă și se pun în oală. Aceste semințe vor da culoarea roșie dulceții.
Se pune oala pe foc la mediu și se amestecă din când în când foarte bine. Se scot semințele după aproximativ o oră. Se lasă dulceața să fiarbă timp de aproximativ o oră, după care se oprește focul și se pune dulceața în borcane care se închid ermetic.
Borcanele cu dulceață de gutui se fierb pentru aproximativ 15 minute, apoi se lasă la răcit și se bagă în cămară. Dulceața este gata. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de plăcintă americană cu mere și scorțișoară. Cel mai aromat desert al acestei toamne