De ce să nu mai pui smântână în ciorbă. Ingredientul secret care face preparatul mult mai gustos
Publicat pe 15.01.2024 la 20:42 Actualizat pe 15.01.2024 la 20:42
Fără doar și poate, ciorba se numără printre cele mai apreciate preparate de români, și nu numai. Chiar dacă multe gospodinelor știu să o gătească, nu toate cunosc faptul că nu trebuie să mai adauge smântână în ciorbă. Iată alt ingredient care o face mai delicioasă și gustoasă și pe care ar trebui să îl folosești în loc de smântână!
- Nu mai pune smântână în ciorbă
- Ingredientul secret care face preparatul mult mai bun
Am trecut de perioada sărbătorilor de iarnă, iar cele mai multe persoane includ în elimentatia zilnică preparate mult mai ușoare și mai slab calorice, în special ciorbe.
De ce să nu mai pui smântână în ciorbă
Nu toții știm, însă smântâna se poate îmbrânzi și nu oferă niciun un gust atât de delicios odată adăugat în ciorbă, astfel că bucătarii au dezvăluit secretul vechi al acestui preparat gătite cu lapte bătut.
Mai exact, dacă vorbim despre ciorba clasică de cartofi, aceasta poate fi asezonată cu lapte bătut, obținând astfel un preparat culinar absolut delicios. Pe lângă această rețetă, există multe alte ciorbe pot fi combinate perfect cu lapte bătut.
Ingrediente
- 2 dovlecei, de mărime medie;
- o ceapă;
- 1 morcov mic;
- 500 ml lapte bătut;
- ulei de măsline;
- sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara o rețetă de ciorbă cu lapte bătut, prima dată se spală dovlecelul și se curăță de coajă.
Apoi, urmează pasul în care se taie pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime. În continuare, se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare.
După aceea, ceapa și morcovul se pun într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, iar apoi se adaugă dovleceii și două căni cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi.
Însă, mare grijă pentru că trebuie să vă asigurați că legumele sunt fierte complet și apoi să opriți focul. Nu în ultimul rând, după care se toarnă ușor aptele bătut amestecând continuu și se pune sare după gust și se mai stropește și cu puțin ulei de măsline.
CITEȘTE ȘI: Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta pas cu pas. Iese perfect chiar dacă e prima dată când faci