De ce se lipesc clătitele. Două sfaturi și trucuri pentru clătite perfecte
Publicat pe 29.05.2023 la 11:51 Actualizat pe 29.05.2023 la 13:00
Ce să faci ca să nu se lipească clătitele și să iasă extrem de delicioase? Ei bine, noi îți dezvăluim sfaturile și trucurile utile pe care să le aplici în bucătărie. Clătitele sunt un adevărat deliciu și chiar dacă se prepară destul de rapid, trebuie să fii atent la cei mai importanți pași.
- Cum să pregătești cele mai delicioase clătite
- Iată sfaturile utile pe care să le aplici!
Dacă vrei clătite pufoase și delicioase, iată câteva idei simple! Clătitele sunt perfecte pentru un desert rapid, însă ele se lipesc foarte ușor de tigaie, astfel că nu pot ieși pe placul tău, însă poți să previi acest lucru pentru a te asigura că nu dai greș.
De ce se lipesc clatitele
Unul dintre principalele motive pentru care clătitele se pot lipi este când nu respecți rețeta și aluatul tău este prea gros. Excesul de făină poate duce la lipirea clătitelor sau dacă adaugi prea mult lapte, asta pentru că clătitele subțiri nu au suficientă consistență pe foc, iar lichidul se va evapora, iar acestea se vor lipi de tigaie.
O altă cauză este utilizarea tigăii, astfel că cele subțiri se încălzesc mult mai rapid în centru, iar pe margini rămân reci. Tigaia trebuie să aibă o o suprafață antiaderentă și este important să ungi cu puțin ulei și unt înainte de a pune compoziția.
De ce se usucă clătitele pe margini
Poate ți s-a întâmplat că atunci când prăgătești clătite, acestea să se usuce pe margini, motiv pentru care este recomandat să folosești mai puține albușuri decât gălbenușuri, în compoziție.
Două sfaturi utile ca să faci clătite perfecte
Pentru a preveni lipirea clătitelor este important să fii atent la rețetă și să amesteci bine toate ingredientele. Temperatura este extrem de importantă deoarece dacă este prea mare, clătitele se vor coace prea repede în unele zone, iar în altele vor rămâne crude. Este recomandat să le pregătești la foc mic.
Citește și: Rețetă de clătite umplute cu spanac și brânză. Preparatul delicios și foarte ușor de gătit