De ce se sfărâmă drobul de miel atunci când îl tai. Trucul care îți va fi de mare ajutor
Publicat pe 11.04.2023 la 19:27 Actualizat pe 11.04.2023 la 19:29
Drobul de miel este unul dintre preparatele specifice perioadei în care ne aflăm și care se găsește pe mesele tuturor românilor în perioada sărbătorilor pascale. Chiar dacă poate fi gata cumpărat din marile centre comerciale, cele mai multe dintre gospodine aleg să prepare acest aliment în bucătăria lor. Însă, există o mică greșeală pe care acestea o fac și în acest fel drobul de miel ajute să se sfărâme. Cu acest truc nu vei mai da greș.
- De ce se sfărâmă drobul de miel atunci când îl tai
- Trucul care îți va fi de mare ajutor
Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale ce nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Acest aperitiv nu este greu de pregătit, însă, există un secret pe care orice gospodină trebuie să îl știe atunci când alege să îl prepare.
De ce se sfărâmă drobul de miel atunci când îl tai
Drobul este că un simbol pentru masa de Paște. Fie că este făcut din carne de miel sau din carne de pui acest aliment tradițional reprezintă unul dintre preparatele nelipsite de pe masele românilor, în perioada sărbătorilor pascale.
Ingrediente
- 1 kg organe de miel: ficat, inima, plămâni, rinichi, splina;
- 200 de grame ceapă uscată;
- 3 legături de ceapă verde;
- 100 ml ulei;
- 2 ouă mari;
- sare;
- piper;
- 1 prapur miel;
- 50 g unt.
Mod de preparare
Pentru a prepara corect un drob de miel, perfect pentru invitații zilei de duminica aceasta, trebuie să începi acest proces de gătire prin spălarea prapurului și lăsarea acestuia în apă rece. Trebuie să știi, însă, că acesta se spală și măruntaiele de câteva ori, cu apă rece, după care se opăresc rapid, în apă clocotită.
Mai apoi, se pun la fiert în apă cu sare și se lasă timp de 30 de minute de la primul clocot, după care se scot. În momentul în care acestea s-au răcit complet, se toacă în cubulețe destul de mici.
Următorul pas este să toci mărunt ceapa uscată și cea verde, pe care o vei pune la prăjit. După aceea, se înmoaie se adaugă tocătura și se lasă pe foc la călit, timp de 5 minute, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Apoi, se bat ouăle cu sare și piper și se amestecă cu tocătura și cu ceapă care a rămas. Se scurge prapurul de apă și se întinde, iar peste el se pune umplutura de mai sus, care se împachetează perfect în acesta. În acest fel, drobul tău de miel nu se va sfărâma.
CITESTE SI: Rețetă de drob cu ficăței și piept de pui. Preparatul care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște