Dieta daneză de 13 zile. Meniu, păreri și recomandări
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 07.01.2021 la 14:21
Actualizat pe 07.01.2021 la 14:21
Sărbătorile de iarnă au trecut, însă kilogramele în plus... au rămas! Dacă nu vă mai simțiți confortabil în propriul corp și nu vă mai place ceea ce vedeți în oglindă, chiar dacă ați încercat deja diverse metode pentru a slăbi, noi vă prezentăm o variantă inedită, cunoscută sub numele de dieta daneză de 13 zile. Iată ce presupune aceasta!
- Dieta daneză de 13 zile.
- Meniu, păreri și recomandări
Ce este dieta daneză de 13 zile
Dieta daneză este numită astfel, deoarece durează doar 13 zile. Cei care doresc să o urmeze trebuie să țină cont de faptul că impune diverse restriciții alimentare. De aceea, nu este recomandat să o țineți pentru o perioadă mai mare decât cea indicată, dar nici să o repetați mai devreme de 6 luni.
Dieta daneză nu este bogată în kilocalorii, acest lucru ajutând ca în timp scurt să fie eliminat surplusul de grăsime și să aveți o slăbire rapidă. Bineînțeles, rezultatele diferă însă în funcție de organism.
Care sunt rezultatele pe care le poți obține
Dacă respecți dieta daneză, cunoscută și sub denumirea de dieta care schimbă metabolismul, vei avea rezultate imediate, scăpând într-un timp record de kilogramele nedorite. Astfel, te vei putea lipsi de 6 sau chiar 10 kilograme destul de rapid.
Meniul pentru cele 13 zile de dieta daneză
Ziua 1: Mic dejunul va consta într-o ceașcă de cafea îndulcită cu doar un cub de zahăr. La prânz se consumă 380 de grame de spanac, o roșie și două ouă fierte, iar la cină o salată verde asezonată cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, alături de 200 de grame de friptură din carne de vită.
Ziua 2: În a doua zi, la mic dejun și cină se consumă aceleași alimente. Aici diferă doar prâznul, acesta fiind alcătuit dintr-un iaurt cu puține grăsimi și 250 de grame de șuncă.
Ziua 3: La mic dejun, alături de ceașca de cafea îndulcită se adaugă și o felie de pâine prăjită. La prânz se consumă două ouă fierte, o salată verde proaspătă și o felie de șuncă, iar seara, la cină, o țelină fiartă, un măr și o roșie.
Ziua 4: Micul dejun este la fel ca în ziua 3. La prânz se bea 200 de ml de suc natural de portocale și un iaurt. La cină se consumă un morcov ras, un ou fiert și 250 de grame brânză vaci.
Ziua 5: Aici lucrurile se schimbă. La micul dejun, în locul cafelei, se va servi un morcov mare dat prin răzătoare. La amiază se mănâncă 200 de grame de cod sau păstrăv pregătit cu o lingură de unt și suc de lămâie. La cină se consumă o țelină rasă și 200 de grame de friptură.
Ziua 6: Micul dejul este la fel ca în ziua 3. La prânz se va mânca un morvoc ras și două ouă fierte. La cine se recomandă o salată și o friptură de pui.
Ziua 7: Acum lucrurile devin mai radicale. La micul dejun se bea doar o cafea fără zagăr. La timp nu se mănâncă nimic, dar se consumă multă apă. La cină se recomandă 200 de grame de cotlet de miel, ren sau iepure și un singur măr.
Ziua 8: La micul dejun se bea cafeaua cu cubul de zahăr. La prânz se consumă 380 de grame de spanac, 2 ouă fierte și o roșie. La cină se mănâncă o salată verde cu ulei de măsline și 200 de grame de friptură de vită.
Ziua 9: Dimineața se bea din nou cafeaua cu cubul de zahăr. La amiază se mănâncă un iaurt natural și 250 de grame de șuncă, iar seara 200 de grame de friptură de vită asezonată cu lămâie, plus o salată verde la care adăugați ulei de măsline.
Ziua 10: Micul dejun constă în cafeaua cu cubul de zahăr și o felie de pâine prăjită. La amiază se mănâncă o felie de șuncă, două ouă fierte și o salată verde. La cină se consumă o roșie, un fruct la alegere și o țelină fiartă.
Ziua 11: Micul dejun e același ca în ziua 10. Prânzul e compus dintr-un iaurt și 200 de ml de zeamă de fructe. Seara se consumă un morcov ras, 1 ou fiert și 250 de grame de fructe la alegere.
Ziua 12: Mic dejun: o lămâie și un morcov mare dat pe răzătoare. La prânz se recomandă 200 de grame de pește cod, păstrăv sau calcan, în funcție de ce aveți, și o lămâie. La cină se mănâncă 200 de grame de friptură de vită cu țelină rasă și unt.
Ziua 13: Micul dejun din ultima zi este identic cu cel din ziua 10. La prânz se consumă un morcov ras și 2 ouă tari, iar la cină jumătate de pui și o salată proaspătă, verde, asezonată cu zeamă de lămâie și ulei.
Păreri despre dieta daneză de la cei care au urmat-o
De-a lungul timpului au existat păreri împărțite despre dieta daneză. Pe de o parte, unele persoane care au urmat-o s-au arătat mulțumite de rezultat, în timp ce alții complet dezamăgiți, spunând că nu au reușit să slăbească decât foarte puțin.
Cine are voie să țină dieta daneză de 13 zile
Având în vedere că dieta daneză impune niște restricții radicale, nu oricine o poate urma. Persoanele care suferă de anemie sau de alte probleme de sănătate nu au voie să o țină, dar nici sportivii sau cei care sunt nevoiți să facă mult efort. În același timp, trebuie să știți că nici femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să urmeze această dietă.
Citește și: Bilanț coronavirus, joi, 7 ianuarie: 4.951 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore