Empanadas cu piersici și cocos. Rețetă delicioasă, simplu de preparat
Publicat pe 21.06.2022 la 14:53 Actualizat pe 21.06.2022 la 14:53
Sezonul cald a venit în sfârșit, iar fructele de vară mult așteptate se găsesc în piețele și supermarketurile din România. Ei bine, dacă te gândești la o rețetă cu piersici, noi avem soluția și îți prezentăm empanadas cu piersici și cocos. Este o rețetă delicioasă, sănătoasă și simplu de preparat.
- Cum se pregătesc empanadas cu piersici și cocos
- De ce ingrediente avem nevoie
Empanadas cu piersici și cocos este rețeta ideală pentru zilele călduroase de vară. Cei dragi o vor adora cu siguranță, iar acest preparat se pregătește extrem de ușor. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Empanadas cu piersici și cocos - rețetă
Ingrediente:
Aluat
-350 gr de făină albă
-150 gr de unt cu cel puțin 82% grăsime rece
-50 gr de zahăr
-40 ml de apă rece
-3 gr de sare
-1 ou
Umplutură
-6 piersici coapte mari
-400 gr de zahăr brun
-100 ml de lapte de cocos
-1 bețișor de scorțișoară
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron și se amestecă bine cu zahărul și cu sarea. Se adaugă și untul rece tăiat cubulețe, apoi aluatul se amestecă foarte bine, până când compoziția devine nisipoasă.
Se adaugă și oul în aluat, frământând până când toate ingredientele se încorporează. Se toarnă treptat și apa rece până se leagă bine aluatul. Acesta se acoperă cu o folie alimentară și se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.
Se taie piersicile cubulețe. Într-un oală se pune laptele de cocos, iar peste acesta se adaugă piersicile, bețișorul de scorțișoară și zahărul. Se pun la fiert cele două până când compoziția capătă o textură cremoasă, apoi se pune amestecul la răcit.
Aluatul răcit se întinde pe masă cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, astfel încât să aibă o grosime de aproximativ trei milimetri. Se taie forme circulare din aluatul creat, cu diametrul de aproximativ 15 centimetri. Peste fiecare cerculeț de aluat se pun vreo două linguri de umplutură, apoi se împăturește.
Se pun mini-plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Empanadas cu piersici și cocos sunt gata, se servesc pudrate cu zahăr, alături de o cană de lapte, o porție de înghețată sau un iaurt răcoritor.
Citește și: Rețeta de chisăliță de cireșe. Compot rece, perfect pentru zilele de vară