Frigărui de pui la grătar - trei rețete gustoase și sănătoase
Publicat pe 13.04.2022 la 17:37 Actualizat pe 13.04.2022 la 17:37
Vrei să îți delectezi papilele gustative, însă să nu pierzi prea mult timp în bucătărie?! Ei bine, este timpul potrivit să încerci mai multe rețete de frigărui de pui la grătar. Ce-i drept, se prepară destul de ușor, iar gustul este unul de-a dreptul satisfăcător! Încearcă și nu vei regreta!
- Frigărui de pui la grătar
- Cele mai bune rețete
Dacă te-ai obișnuit să mănânci frigărui de pui doar la restaurant considerând că se fac greu, ei bine, nu este deloc șa. Se prepară mai ușor decât ai crede și sunt delicioase!
Frigărui de pui la gratar - rețeta cu multe legume
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 1 vanață medie
- 2 cepe roșii noi
- 1 ardei roșu
- 3-4 roșii
- 10-12 ciuperci champignon
- 2 dovlecei
- 2-3 ardei iuți verzi
- usturoi deshidratat
- 150 ml lapte degresat
- boia dulce
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 8-9 bețe pt frigărui
Mod de preparare:
Punem bețele la înmuiat, în apă rece, pentru 30 de minute. În acest fel, le protejăm de căldură puternică emanată de cărbuni sau lemne, iar apoi ne ocupăm de ce punem pe ele.
Tăiem pieptul de pui în bucatale potrivite pe care le punem într-un vas ceramic. Le acoperim, în întregime, cu lapte și le băgăm în frigider pentru 1 ora. După 1 ora, le scurgem și le mutăm într-un vas separat. În același vas adăugăm și legumele tăiate în bucățele de aceeași dimensiune cu bucățile de pui.
Le condimentăm cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare și piper și le amestecăm bine. Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentară și îl băgăm în frigider pentru încă 1 ora. Formăm frigăruile, alternând bucățile de pui cu cele de legume. Ungem frigăruile de pui cu puțin ulei de măsline și le punem pe grătar încins până când se rumenesc și sunt gata de servit.
Frigărui de pui la gratar - rețeta cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 250 g ciuperci mici
- 1 ceapă
- condimente pentru carnea de pui
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pieptul de pui se dezosează, se spală și se taie cubulețe. De asemenea, ceapa se curată, se spală și se taie cubulețe. Carnea se condimentează, astfel că apoi începe montarea ingredientelor pe frigăruile ținute în apă în prealabil.
Când sunt gata se stropesc cu puțin ulei și se mai presară condimente. Se pun la fript pe tavă grill încinsă și unsă, iar apoi, când s-au gătit, se servesc alături de garnitură sa simple.
Frigărui de pui marinat la grătar
Ingrediente:
- busuioc, ienibahar,
- tarhon, condimente pentru pui
- 1 căpățână usturoi
- ulei de măsline
- carne de pui
- sos de soya
- 1 ceapă
- 2-3 ardei grași
- 3-4 roșii
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru marinată într-un bol. Combini cu bucăţelele de pui într-o pungă resigilabilă, iar apoi sigilezi şi laşi la marinat, la frigider, cel puţin timp de 30 de minute.
După acest timp, scurgi bine carnea de sos şi o aşezi pe beţe de frigărui, pe care le-ai ţinut înainte în apă 1 minut. Alternezi puiul cu bucăţi de ardei gras. Rumeneşti pe grătarul încins în jur de 5 minute, pe fiecare parte, iar din când în când stropeşti cu marinata rămasă. Poftă bună!
Câte calorii pot avea frigăruile de pui la gratar
Weekend-ul bate la ușă, așa că dacă te gândești cu ce să îți surprinzi musafirii sau familia este momentul să încerci frigăruile de pui chiar la tine acasă, vremea fiind una bună de care trebuie să profitați.
Da, este un preparat culinar foarte gustos, dar totodată și sănătos, care contine 126 kilocalorii (calorii) pe 100 de grame, reprezentand 6.30% din totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic, astfel că nu ai de ce să îți faci griji din punct de vedere al kilogramelor.
CITEȘTE ȘI: REȚETE sănătoase: Frigărui de fructe, în stil curcubeu