Gazpacho de pepene roșu. O rețetă ideală pentru acest sezon
Publicat pe 27.05.2022 la 18:39 Actualizat pe 27.05.2022 la 18:39
Nu ai idee ce preparate reci să mai gătești pentru sezonul cald? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm gazpacho de pepene roșu, adică o supă rece de pepene roșu. Este ideală pentru această perioadă și, dacă tot a apărut pepenele pe piață, de ce să nu o încerci și tu? Este delicioasă!
- Supa rece de pepene roșu
- Ideală pentru sezonul cald
Gazpacho de pepene roșu sau supa rece de pepene roșu este perfectă pentru acest sezon, când afară sunt temperaturi ridicate și este extrem de cald. Sigur simți nevoia să te bucuri de prospețimea fructelor și legumelor și, de asemenea, să nu petreci mult timp în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-500 gr de pulpă de pepene roșu
-250 gr de roșii coapte
-1 ceapă
-1 ardei gras verde
-1 cățel de usturoi
-1 castravete
-1 pahar de apă
-un pic de ulei de măsline
-un pic de oțet
-1 praf de sare
-piper după gust
Mod de preparare:
Se taie bucăți potrivite de pepene roșu și de castravete, iar ceapa și ardeiul se curăță, se spală și se taie în bucăți mai mari. Se curăță și usturoiul, iar roșiile se curăță de piele, se taie în bucăți potrivite și se pot îndepărta și semințele.
Legumele și pepenele se pun într-un blender sau se pasează la mână, apoi, treptat, se adaugă oțet, ulei și apă. Se gustă și se potrivește de piper și de sare. Supa rece de pepene roșu se trece printr-o sită, acest lucru se face ca ea să fie mai fină.
Gazpacho se ține în frigider și se servește rece cu puțin ulei de măsline, sare, piper și semințe. Dacă doriți o aromă mai puternică de pepene roșu se pot pune bucăți și în castronul din care serviți supa.
Citește și: Rețeta „Gazpacho”. O supă delicioasă și rece de roșii