Greșeala pe care toată lumea o face când prepară clătite. La ce să fii atent ca să le poți întoarce ușor

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 02.03.2025 la 21:56
Actualizat pe 02.03.2025 la 21:56
Dacă plănuiești să gătești niște clătite săptămâna aceasta, atunci vei dori să eviți o eroare comună care poate ruina întoarcerea perfectă. Greșeala pe care toată lumea o face când prepară clătite. La ce să fii atent ca să le poți întoarce ușor.
- Secretul clătitelor perfecte
- Greșeala care le face greu de întors
Că ești sau nu iubitor de dulce, o clătită bună este greu de întrecut - și, deși nu necesită multe ingrediente, nu sunt întotdeauna cele mai ușor de făcut.
Greșeala pe care toată lumea o face când prepară clătite
Un expert a oferit câteva sfaturi și trucuri despre cum să faci clătitele perfecte. Există o greșeală foarte frecventă pe care oamenii o fac atunci când întorc clătitele, lucru care poate poate duce la un preparat moale și insuficient gătit.
Expertul îi sfătuiește pe cei care fac clătite să fie mai încrezători atunci când vine vorba de întoarcerea lor, deoarece ezitarea poate duce la eșec.
Dacă clătitele se lipesc atunci când încerci să le întorci, atunci este foarte probabil ca problema să nu fie tehnica, ci tigaia în sine.
Rețeta pentru clătite fragede, moi și gustoase
Ingrediente:
250 ml lapte
2 ouă
150 g făină
1 lingură zahăr
1 praf de sare
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Într-un bol mare, bate ouăle cu un tel sau un mixer până devin omogene.
Adaugă laptele și amestecă bine.
Într-un alt bol, amestecă făina, zahărul și praful de sare.
Adaugă treptat amestecul uscat în cel umed, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Adaugă lingură de ulei în aluat și amestecă bine până când aluatul este omogen și fără cocoloașe. Dacă aluatul este prea gros, poți adaugă puțîn lapte pentru a-l subția.
Încălzește o tigaie antiaderenta pe foc mediu și unge-o cu puțîn ulei.
Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și rotește tigaia pentru a distribui uniform aluatul.
Lasă clătită să se prăjească până când marginile devin aurii și suprafață superioară începe să facă bule.
Întoarce clătită și mai las-o câteva secunde până când devine aurie și pe cealaltă parte.
Servește clătitele cu topping-urile preferate.
Citește și: Cum să pregătești clătite cu cremă de vanilie. Ce să adaugi pentru a fi pufoase