Hribi congelați pentru la iarnă. O rețeta delicioasă de pus în congelator
Publicat pe 12.09.2022 la 18:17 Actualizat pe 12.09.2022 la 18:17
În această perioadă, gospodinele din țara noastră se pregătesc intens pentru iarnă, astfel că pun tot felul de preparate în cămară, dar și în congelator, pentru a se bucura de ele în sezonul rece. Ei bine, dacă nu mai aveți idee ce să puneți la congelator, noi venim cu soluția și vă prezentăm o rețetă delicioasă de hribi congelați pentru la iarnă. Aveți nevoie doar de cinci ingrediente pe care cu siguranță le aveți în casă, iar modul de preparare este unul destul de ușor. Iată care sunt pașii pe care trebue să-i urmezi pentru a te bucura la iarnă de mâncăruri delicioase cu hribi.
- Cum se pun hribii în congelator pentru la iarnă
- De ce ingrediente aveți nevoie
Hribii congelați pentru la iarnă sunt o delicatesă pe mesele gospodinelor. Acestea le pregătesc acum și le folosesc în sezonul rece pentru diverse preparate. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare pentru pus la congelator!
Hribi congelați pentru la iarnă - rețetă
Ingrediente:
-sare
-apă
-cimbru
-foi de dafin
Mod de preparare:
Se curăță hribii, se taie felii, se spală în câteva ape, se scurg foarte bine și se pun la fiert în apă clocotită. Cum au dat primul clocot, se oprește focul și se strecoară hribii de apă, apoi se clătesc din nou și se pun la fiert cu puțină sare, cimbru și foi de dafin.
Se lasă să fiarbă pentru aproximativ jumătate de oră, apoi se oprește focul, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs pentru aproximativ o oră. Se porționează în pungi și apoi se bagă la congelator.
Hribii congelați se folosesc iarna la tocănița de carne sau la o mâncărică de ciuperci cu usturoi sau cu smântână. Se pot folosi și la salate. Hribii congelați se păstrează foarte bine peste iarnă, iar când sunt scoși din congelator sunt cu adevărat delicioși.
Citește și: Rețetă de ceapă în oțet. Cum să prepari conserve italienești pentru iarnă