În cât timp pregătești un pui întreg la Air Fryer. Secretul să fie suculent și crocant
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.02.2023 la 13:34
Actualizat pe 01.02.2023 la 13:34
Cu siguranță, atunci când vrei să gătești ceva care să nu necesite prea mult timp la preparare, un pui întreg, gătit cu unt aromat, suculent și fraged, învelit într-o crustă aurie și crocantă, este alegerea perfectă, mai ales dacă vorbim despre un pranz gustos în familie. În cât timp pregătești un pui întreg la Air Fryer și care e secretul ca acesta să iasă exact așa cum îți dorești.
- În cât timp pregătești un pui întreg la Air Fryer
- Secretul să fie suculent și crocant
În ultima perioadă, friteuzele cu aer cald sunt tot mai populare și tot mai multe persoane aleg să le achiziționeze pentru că, potrivit specialiștilor, alimentele preparate în acest aparat sunt mult mai sănătoase. De ce?! Ei bine, pentru că deși Air Fryerul are capacitatea de a prepara alimente asemănatoare celor prăjite, nu prăjesc de fapt alimentele ci mancarea va fi gătită forțând aerul fierbinte în jurul său, obținând un exterior crocant și rumenit.
În cât timp pregătești un pui întreg la Air Fryer
Un Air Fryer este, de fapt, un cuptor de convecție amplificat, care imită rezultatele prăjirii cu nimic mai mult decât aer cald și puțin sau chiar deloc ulei.
Așadar, dacă vrei să pregătești un pui întreg la Air Fryer, trebuie să știi că în aproximativ o oră, acesta va fi gata, iar carnea va fi suculentă, pielița super rumenă și vei obține un gust desăvârșit! După cum bine știți, friteuza poate fi setată la mai multe trepte de temperatură, așa că nu riscați ca mâncarea să se ardă. În funcție de mărimea și de temperatura aleasă, puteți lăsa puiul la gătit 50 de minute, o oră, sau chiar puțin peste o oră pentru a obține rezultatul dorit.
Ingrediente pui în friteuza cu aer cald
- 1 pui de 1 – 1,5 kilograme
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță normală de sare grunjoasă
- 1 lingură de ulei de măsline
- coaja și zeama de la ½ de lămâie bio
- ½ de fir de ceapă
Mod de preparare:
- curăță bine puiul grill de pene și de tuleie, dacă este cazul.
- pregătește sosul pentru a condimenta puiul. Cel mai simplu mod de condimentare pentru un pui fript este cu sare și piper.
-după ce a fost condimentat, puiul trebuie străpuns cu frigarea din dotarea friteuzei cu aer cald și aceasta trebuie strânsă bine.
- după ce a trecut timpul de așteptare/marinare, porniți aparatul și fixați-l la timpul și temperatura potrivită.
Citește și: Condimentele pentru cea mai bună friptură. Așa o faci fragedă și suculentă