Ingredientul care face supa de pui absolut delicioasă! Ce să adaugi pentru un plus de savoare
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.01.2025 la 11:50
Actualizat pe 08.01.2025 la 13:43
Suntem în plin sezon rece, iar cu o supă de pui caldă nu vei da niciodată greș dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi. Ingredientul care o face absolut delicioasă! Ce să adaugi pentru un plus de savoare.
- Ce să adaugi în supa de pui ca să fie delicioasă
- Ingredientul care îi dă un plus de savoare
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că supa de pui este deosebit de bună pe tot parcursul anului, dar mai ales iarna, din mai multe motive, atât pentru calitățile sale hrănitoare, cât și pentru modul în care oferă confort și căldură în timpul lunilor mai reci.
Ingredientul care face supa de pui absolut delicioasă
Fie că vorbim despre o supă de pui cu tăiței, de pui și orez sau chiar o supă cremoasă de pui, toate aduc aminte de copilărie. Supa de pui era, cu siguranță, primul "medicament" în cazul unei răceli, sau când te întorceai acasă casă după o zi întreagă de săniuș și bătaie cu bulgări de zăpadă.
Dacă îți place supa de pui, sau dacă iubești să o prepari pentru cei dragi, trebuie să știi că există o modalitate de a o face și mai delicioasă cu ajutorul unui singur ingredient. Este vorba despre turmeric, care adaugă supei o aromă unică, piperată și ușor moscată.
De asemenea, culoarea pe care turmericul o conferă supei este la fel de impresionantă. Acest aliment de bază aduce o nuanță aurie strălucitoare pe care majoritatea oamenilor o asociază cu supa de pui. Este un bonus faptul că turmericul este, de asemenea, foarte bogat în nutrienți.
Puțin turmeric ajută foarte mult. Atenție însă! Dacă adaugi prea mult, aroma sa se poate transforma rapid într-una puternică și amară. Pentru a evita acest lucru, pune câte puțin. De exemplu, pentru o rețetă care necesită șase căni de bulion, adaugă aproximativ o linguriță de turmeric măcinat sau o lingură de rădăcină de turmeric proaspăt rasă. Dacă vrei să fii precaut, începe cu jumătate din această cantitate și gustă supa, după care poți adăuga mai mult dacă dorești.
Turmericul conține compuși bioactivi cu proprietăți medicinale
Potrivit specialiștilor, turmericul are efecte antiinflamatorii puternice și este un antioxidant foarte puternic.
Turmericul poate crește capacitatea antioxidantă a organismului
Daunele oxidative sunt considerate a fi unul dintre mecanismele care stau la baza îmbătrânirii și a multor boli.
Acestea implică radicalii liberi, molecule foarte reactive cu electroni neîmperecheați. Radicalii liberi tind să reacționeze cu substanțe organice importante, cum ar fi acizii grași, proteinele sau ADN-ul, scrie healthline.com.