Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de urzici. Așa îi vei da un gust delicios și o vei face ca la bunica acasă
Publicat pe 20.03.2023 la 19:13 Actualizat pe 20.03.2023 la 19:13
Toată lumea gătește ciorbă de urzici, însă puțină lume știe că există un ingredient care nu trebuie să lipsească din această mâncare. Așa îi vei da un gust delicios și o vei face exact ca la bunica acasă. Iată care sunt toate ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru cea mai gustoasă rețetă!
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de urzici
- Așa îi vei da un gust delicios și o vei face ca la bunica acasă
Tu ai idee ce ingredient trebuie să pui neapărat în ciorba de urzici? Dacă ești atent la ingredientul de mai jos, ciorba ta va avea un gust care îți va încânta papilelel gustative. Iată ce ingredient trebuie să pui!
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de urzici
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de urzici este bulionul. Așa îi vei da un gust delicios și o vei face exact ca la bunica acasă. Bulionul se adaugă la sfârșit, înainte de a opri ciorba și de a pune zeama de lămâie. Vei obține o ciorbă de urzici cu adevărat gustoasă.
Rețetă de ciorbă de urzici
Ingrediente:
-1 kg de urzici
-500 ml de bulion
-1 ceapă mare
-1 morcov mare
-1 legătură de pătrunjel
-4 lămâi medii
Mod de preparare:
Cu ajutorul unor mănuși, pentru a nu înțepa, se spală foarte bine urzicile. Se opăresc într-un bol cu apă și sare, care tocmai a dat în clocot. Se lasă la fiert timp de 15 minute, după care se oprește focul. Se scurg foarte bine de apă și se lasă în bol.
Se toacă morcovul, ceapa și urzicile. Toate aceste ingrediente se pot da prin blender sau printr-un robot de bucătărie. Se toarnă apa de la urzici într-un vas și se pune ceapa alături de morcov și urzici. Se pun la fiert, iar din când în când se mai ia spuma din vas.
După aproximativ 15 minute se adaugă și bulionul și se amestecă foarte bine. Se mai lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, după care se adaugă și sucul de lămâie. Se toacă pătrunjelul foarte bine și se adaugă în ciorbă. Se oprește ciorba și este gata. Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru pizza de post. Preparatul delicios pentru toți pofticioșii