Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mucenicii muntenești. Așa le vei da un gust delicios
Publicat pe 10.03.2023 la 10:36 Actualizat pe 10.03.2023 la 10:36
În această perioadă a anului se mănâncă mucenici, fie ei muntenești sau moldovenești. Ei bine, multe persoane știu să-i pregătească, însă puține persoane știu că un ingredient nu trebuie să lipsească din acest preparat. Așa le vei da un gust delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și vezi care este modul de preparare!
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mucenicii muntenești
- Vor avea un gust delicios
Dacă vrei ca mucenicii tăi muntenești să aibă un gust delicios, atunci ai grijă să pui acest ingredient în compoziție. Nu este deloc greu să-i pregătești și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Iată despre ce ingredient este vorba!
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mucenicii muntenești
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mucenicii muntenești este coaja rasă de la o lămâie și cea de la o portocală. Datorită acestui ingredient, acest preparat va avea un gust delicios și cu siguranță nu vei da greș cu prepararea.
Rețetă delicioasă de mucenici muntenești
Ingrediente:
Pentru aluat:
-500 gr de făină
-200 ml de apă
-1/2 linguriță de sare
Pentru fiert:
-2-3 litri de apă
-zahăr după gust
Pentru servit:
-300 gr de nucă măcinată
-esenţă de rom
-coaja rasă de la o portocală
-coaja rasă de la o lămâie
-esenţă de vanilie
-1 plic de zahăr vanilinat
-scorţişoară
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine făina cu apă, sare și se frământă până se obține un aluat tare. Se întinde aluatul pe o foaie de 1/2 centimetri, după care se taie mucenicii cu aparatul în formă de cifra 8. Se pun mucenicii tăiați pe o tavă care trebuie să aibă hârtie, după care se lasă la uscat timp de o oră.
Se pune pe foc o oală cu 2 sau 3 litri de apă, sare și zahăr, după care se lasă la fiert. Când începe să fiarbă apa se micșorează focul și se bagă mucenicii cu grijă în apă. Se adaugă coaja de la citricele rase, zahărul vanilinat. Se lasă la fiert pentru aproximativ 20-25 de minute. Mucenicii muntenești sunt gata și se servesc fie calzi, fie reci, alături de nucă și scorțișoară presărată. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort Malakoff. Cum să prepari cel mai delicios desert, fără coacere