Ingredientul care trebuie pus în ciorba de pește. Așa îi dai cel mai bun gust
Publicat pe 17.02.2023 la 12:20 Actualizat pe 17.02.2023 la 12:20
Ciorba de pește este preparatul preferat de multe persoane și chiar dacă există multe rețete, puține gospodine știu care este ingredientul care îi dă un gust mai bun. Ciorba de pește este o mâncare sățioasă, dar este și ușor de preparat dacă ții cont de cei mai importanți pași.
- Ce ingredient trebuie să pui în ciorbă de pește
- Secretul pe care puține persoane îl știu
Ciorba de pește este extrem de îndrăgită în bucătăria românească și se află destul de des pe masa romanilor la fel ca alte preparate. Pentru a pregăti o mâncare delicioasă ai nevoie să ții cont de câțiva pași importanți și să știi care este ingredientul esențial care îi dă un gust mai bun.
Ce ingredient trebuie să pui în ciorbă de pește
Ingredientele sunt destul de importante atunci când vrei să pregătești un astfel de preparat, asta pentru că peștele trebuie să fie proaspăt, de calitate superioară, legumele trebuie să fie naturale și proaspete.
Borșul este destul de important atunci când vrei să prepari ciorbă de pește deoarece acesta îi dă un gust delicios dacă este făcut ca la carte. Multe gospodine prepară borșul în casă pentru a fi mai gustos, de aceea nu preferă să îl achiziționeze din supermarket-uri.
Cum să prepari ciorba de pește
Pentru a pregătit ciorba de pește ai nevoie de 1 kg de pește proaspăt (crap), un morcov, o ceapă mare, 1-2 ardei grași, 100 grame de orez, 500 de grame de roșii, 200 ml de borș, 1 legătură de leuștean, sare după gust, piper.
Peștele trebuie curățat și spălat în apă rece și tăiat felii, iar mai apoi lăsat la scurs. Ceapa și morcovul le tăiați mărunt, iar apoi le puneți la fiert în 2 litri de apă cu puțină sare după gust. Lăsați legumele să fiarbă timp de 20 de minute, iar orezul trebuie spălat în 2-3 ape până când este curat, iar mai apoi adăugat în ciorbă și lăsat să fiarbă timp de 15 minute.
Roșiile trebuie opărite, decojite, iar mai apoi zdrobite într-un blender și adăugate în compoziție. Amestecul trebuie lăsat să fiarbă, iar la final adăugăm borșul bine fiert și strecurat alături de leuștean. Tocmai la final adăugăm peștele deoarece se face destul de repede și să nu să nu se descompună trebuie lăsat 5-10 minute.
Citește și: Ingredientul care trebuie pus în musaca. Așa îi dai cel mai bun gust