Ingredientul minune pe care trebuie să îl pui în frişcă pentru a nu se lăsa. Doar așa va rezista pe prăjituri
Publicat pe 11.05.2023 la 10:59 Actualizat pe 11.05.2023 la 11:01
Majoritatea preparatelor de desert au în compoziția lor frișca. Cu toate acestea, cele mai multe bucătărese preferă să o prepare acasă, însă problema vine abia atunci când acestea omit ingredientul minune care ajută la rezistența acesteia. Cum se prepară corect frișca.
- Ingredientul minune pe care trebuie să îl pui în frişcă pentru a nu se lăsa
- Doar așa va rezista pe prăjituri
Nu muți știu acest aspect, însă, frișca este, de fapt, grăsimea din laptele integral. Aceasta se obține prin separarea din laptele pasteurizat, mai apoi fiind omogenizată în așa fel încât grăsimea să se distribuie uniform și să capete o textură specifică.
Frișca este întâlnită adesea, fie în compoziția prăjiturilor, ori cu scop decorativ al deserturilor.
Ingredientul pe care trebuie să îl pui în frişcă pentru a nu se lăsa
Frișca are o textură delicată și o aromă deosebită, aceasta fiind, de cele mai multe ori, vedeta deserturilor. Însă, multe gospodine o evită când pregătesc prăjituri sau torturi.
Chiar dacă nu este foarte complicat să o prepari, frișca nu rezistă foarte mult timp. Astfel, cofetarii au mereu un truc de mare ajutor în privința acesteia .
Ei bine, frișca se face din smântână grasă bătută bine. În cazul preparării ei se recomandă folosirea unui mixer, aceasta trebuind să ajungă cremoasă și pufoasă. Compoziția ei se îndulcește cu zahăr granulat sau cu vanilie, această variantă fiind numită crenă chantilly.
Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că frișca nu se întărește, oricât ai mixa-o, iar apoi, după ce reușim să îi dăm textura dorită, se lasă după câteva ore. Astfe, acum, există un ingredient minune cu ajutorul căruia frișca va rămâne exact ca în momentul în care am preparat-o.
Cum se prepară frișca de casă
Așadar, pentru a se asigura că frișca își păstrează consistența, cofetării folosesc o smântână cu un conținut ridicat de grăsime. Aceasta trebuie să fie între 30 și 35%.
Mai mult decată atât, această smântână trebuie să fie rece în momentul preparării. Se recomandă chiar să fie ținută la congelator în jur de jumătate de oră înainte de a fi bătută.
CITEȘTE ȘI: Rețeta simplă pentru cel mai pufos blat de pizza. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească