Ingredientul pe care nu este bine să îl adaugi în compoziția cârnaților de casă. Îți strică preparatul de la început
Publicat pe 19.12.2023 la 18:40 Actualizat pe 19.12.2023 la 18:40
Ne apropiem de sărbătorile de iarnă, iar gopsodinele se află în căutarea celor mai bune rețete pentru prepararea bucatelor tradiționale. Nici cârnații de casă sunt nelipsiți de pe masă de Crăciun, mai ales dacă sunt preparați în casă. Iată ce nu trebuie să adaugi în compoziția acestora pentru a nu le strică gustul! Greșeala este făcută de bucătărese în fiecare an.
- Ce nu este bine să îl adaugi în compoziția cârnaților de casă
- Îți strică preparatul de la început
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cârnații de casă, ca în fiecare an, sunt nelipsiți de pe masa cu bucatele tradiționale de Crăciun.
Ce să nu adaugi mult în compoziţia cârnaţilor de casă
Fără doar și poate, cârnaţii de casă de porc sunt un preparat specific sărbătorilor de iarnă și sunt nelipsiţi de pe mesele de sărbători.
Chiar dacă în supermarketuri se găsesc tot soiul de cârnați, pentru toate gusturile, gospodinelor preferă să-i prepare acasă, de Crăciun.
Nu exagerați cu boiaua
- 3 kg carne tocată de porc;
- 100 gr usturoi;
- 1 mână sare mare;
- 20 grame boia;
- 15-20 grame piper;
- sare grunjoasă;
- bicarbonat de sodiu;
- puţin oţet (pentru curăţarea intestinelor).
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de cârnați de casă, înainte de a vă apuca de carnați, carnea tocată trebuie să aibă destulă grăsime, circa 2/3 carne şi 1/3 grăsime să fie în compoziţie.
Totodată, intestinele folosite pentru acest produs tradițional trebuie să fie cele subţiri de la porc. Mai mult decât atât, este ideal ca intestinele să fie ținute în apă caldă cu sare, bicarbonat şi puţin oţet că să se dezinfecteze bine şi să se albească.
În continuare, se strivesc cățeii de usturoi şi se pun peste carnea tocată, împreună cu sarea și se frământă bine cu mâinile, după care se lasă aproximativ 15 minute până se topește sarea.
Chiar dacă în compoziție se adaugă și piperul și boiaua, apoi se frământă până la omogenizare, nu trebuie să puneți mai mult de 20 de grame de boia, pentru că riscați ca aceștia să iasă amari.
Apoi, după ce ați terminat de frământat, se gustă o bucăţică de carne tocată pentru a vedea dacă este condimentată. Mai urmează doar carnea care se introduce pe intestine, iar mai apoi, cârnații se înșiră pe bețe lungi și se lasă la zvântat timp de 24 de ore, într-un loc răcoros.
CITEȘTE ȘI: Secretul celor mai gustoși cârnați de casă. Ingredientul folosit de marii bucătari