Ingredientul pe care să-l adaugi în aluatul de clătite ca să nu se mai lipească de tigaie. Te ajută să le dai și un gust inedit
Publicat pe 23.09.2022 la 13:31 Actualizat pe 23.09.2022 la 13:34
Clătitele sunt desertul preferat al întregii lumi, căci acesta este extrem de delicios, dar și foarte ușor de preparat. Ei bine, dacă clătitele pe care le faci acasă se lipesc de tigaie, atunci trebuie să afli că este nevoie de un ingredient. De altfel, acest ingredient te va ajuta să le dai și un gust inedit.
- Ce ingredient să adaugi în aluatul de clătite ca să nu se mai lipească de tigaie
- Trucul care le va da și un gust mai bun
Indiferent dacă folosiți o rețetă simplu de clătite sau una mai complexă, există un ingredient care nu trebuie să lipsească din aluat, deoarece acesta vă va ajuta ca acest desert să nu se mai lipească de tigaie atunci când îl preparați. De altfel, acest ingredient te va ajuta și să le dai un gust mai aparte.
Ingredientul pe care să-l adaugi în aluatul de clătite ca să nu se mai lipească de tigaie
În aluatul pe care îl pregătiți pentru clătite, după ce ați amestecat foarte bine toate ingredientele și vă pregătiți să prăjiți clătitele, adaugați 50 de grame de unt, aproximativ un cub, la 500 de mililitri de aluat. Pentru zilele de post, este bine să folosiți 50 de mililitri de ulei tot la 500 de mililitri de aluat. În acest fel veți evita ca aluatul de la clătite să se lipească de tigaie.
Untul este secretul! Pe lângă faptul că vă va ajuta să nu se mai lipească clătita de tigaie, acest ingredient va da și un gust mai aparte acestui desert cu adevărat delicios. Pentru zilele de post, dacă adăugați ulei, acesta va avea exact același efect.
Ce să faci ca acest desert să fie mai aromat
Un alt truc care vă ajută ca acest desert să fie mai aromat. Dacă vă doriți să fie mai aromate, în compoziția de clătite este important să aduăgați 1/2 linguriță de esență de vanilie pentru fiecare 500 de mililitri de aluat. De altfel, și coaja de lămâie dă un gust senzațional clătitelor.
Citește și: Cum să faci găluștele de griș pufoase. Ingredientul care face diferența