Ingredientul pe care trebuie să adaugi în borcanul cu vinete ca să reziste toată iarna. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Publicat pe 15.10.2023 la 09:57 Actualizat pe 15.10.2023 la 09:57
Există un ingredient la care apelează deseori gospodinele pentru a avea parte de vinete întreg anul. Astfel, nu va mai fi nevoie să arunci borcanele în plină iarnă. Iată secretul dezvăluit de cele mai iscusite bucătărese!
- Ce să adaugi în borcanul cu vinete pentru a rezista toată iarna
- Așa procedează cele mai iscusite gospodine
Mai ales în regiunile din Transilvania, bucataresele adevărate obișnuiesc să conserve vinetele în așa fel încât să se bucure de ele pe tot parcursul anului. Ei bine, gospodinele au dezvăluit ingredientul secret care se adaugă în acestea pentru a rezista mai mult timp.
Ce să adaugi în borcanul cu vinete pentru a rezista toată iarna
Pe lângă zacuscă, vinetele la borcan se numără printre cele mai delicioase preparate și printre cele mai regăsite în cămara cu bunătăți pentru iarnă. Totuși, o mică greșeală minoră poate ruina munca depusă în pregătirea acestora.
Ingrediente
- 3 kg vinete;
- 1 lingură sare grunjoasă;
- ulei pentru sigilarea borcanelor;
Mod de preparare
Așadar, pentru a prepara o rețetă de vinete ca la carte, primul pas pe care trebuie să îl faci constă în coacerea vinetelor.
Vă spunem că puteți opta pentru coacerea acestora fie pe grătar sau fie pe plită. Ei bine, după ce acestea sunt gata, puteți să le lăsați la răcit și, ulterior, le puteți curăța cu mare grijă.
În continuare, când acestea sunt curățate, le puteți așeza pe într-o sită de plastic, amplasată peste un castron mare. Mai mult, le puteți lăsă la scurt timp de câteva ore sau chiar pe parcursul nopții, iar după ceea vă puteți folosi de un satâr de lemn sau de plastic pentru a le toca.
După ce ați terminat de tocat vinetele, le puteți condimenta după gust cu sare.
Cum să preveniți apariția mucegaiului
În acest fel, după ce au fost tocate, le puteți pune în borcane, iar peste acestea puteți turna un strat de ulei. Așa va funcționa asemenea unei bariere împotriva aerului, iar mucegaiul va fi prevenit din timp.
După aceea, după ce ați pus vinetele în borcan le puteți acoperi cu capace și le puteți închide bine. Ulterior, borcanele se pun într-o cratiță mare cu apă pe care o încălziți și vor sta în apă timp de 20-25 de minute, pentru a fi sterilizate corespunzător.