Ingredientul pe care trebuie să-l pui în gulaș pentru un plus de savoare. Preparatul devine mult mai gustos
Publicat pe 02.02.2023 la 00:05 Actualizat pe 02.02.2023 la 00:08
Gulașul este unul dintre cele mai apreciate preparate ungurești preluate în bucătăria românească. Totuși, trebuie să știi câteva trucuri pentru a obține acel gust care e pe placul multor oameni. Un ingredient nu trebuie să-ți lipsească niciodată.
- Cea mai bună rețetă de gulaș
- Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească
Gulașul nu este cel mai simplu preparat, dar cu trucurile și ingredientele potrivite poți reuși să le pui pe masă celor dragi un gulaș ca la mama acasă. Un ingredient nu trebuie să-ți lipsească niciodată, dacă vrei gustul acela special pe care îl are un gulaș bine făcut.
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din gulaș
Untura este cea care face diferența în cazul gulașului, pentru că schimbă complet gustul mâncării. Nu o să fie niciodată la fel dacă o înlocuiești cu ulei.
Ingrediente
- untură de porc
- carne de vită sau de porc, dar să fie puțin grasă
- ceapă: ¾ din greutatea cărnii
- roșii cărnoase: jumătate din greutatea cărnii
- ardei simpli sau iuți, în funcție de preferințe: jumătate din greutatea cărnii
- cartofi
- sare
- piper negru
- majoran
- boia de ardei dulce
- pepperoni
Mod de preparare
Dacă aveți posibilitatea, faceți gulașul la ceaun. Prima dată tăiați ceapa și carnea, bucăți mai mari, fiind vorba de o mâncare rustică nu este cazul să vă pierdeți în detalii.
Apoi, încingeți untura în ceaun, adăugați ceapa și amestecați până când devine translucentă și începe să se călească. Adăugați carnea și prajiți-o bine, la foc mare, după care puneți și puțină apă.
Lăsați carnea la fiert și tăiați roșiile felii și ardeii și chili paprika. După ce carnea a fiert puțin, se adaugă roșiile și ardeii în ceaun, se verifică apa și se amestecă constant timp de aproximativ o oră.
Adăugați cartofii tăiați în cuburi după ce a fiert ardeiul. Imediat după peteți pune și mirodeniile și lăsați la fiert cel puțin încă o oră. La final, înainte să luați gulașul de pe foc, gustați preparatul și potriviți din sare și mirodenii dacă mai e nevoie. Se servește cu pâine cu cartofi!