Ingredientul pe care trebuie să-l pui pentru cele mai bune chiftele de post. Așa au gustul perfect
Publicat pe 27.02.2023 la 11:19 Actualizat pe 27.02.2023 la 11:20
Chiftelele se găsesc pe mesele românilor în perioada Postului, însă puține persoane știu cum să le gătească pentru a avea un gust delicios. Un ingredient este destul de important atunci când vrei să pregătești chiftele de post, astfel că trebuie să ții cont de următorii pași.
- Cum să prepari cele mai delicioase chiftele de post
- Iată ingredientul pe care trebuie să îl pui!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, iar gospodinele aleg să pregătească chiftele, însă și îți voi dezvălui care este secretul pentru avea un gust delicios. Chiftele de post ar putea fi o alegere bună deoarece sunt sănătoase și gustoase.
Ingredientul pe care trebuie să-l pui pentru cele mai bune chiftele de post
Chiftele de post au la bază legume proaspete, dar gospodinele folosesc un ingredient aparte pentru a le da un gust delicios, astfel că dacă vrei să le prepari trebuie să ții cont de aceste sfaturi utile.
Ingredientul ales de gospodine este boia afumată, acesta le va da un gust delicios atunci când vrei să prepari chiftelele de post. Pentru a le găti ai nevoie de doi cartofi, două cepe, o cană de ciuperci, o lingură de pătrunjel, trei linguri de făină, trei linguri făină, praf boia afumată, praf de sare și praf de piper.
Cum să prepari rețeta pentru chifteluțe de post
Pentru a pregăti chifteluțe de post trebuie să cureți legumele să le speli bine, iar apoi trebuie să curăți cartofii și să-i pui la fiert. Într-un vas adăugăm orezul pe care îl punem la fiert, iar între timp tocăm ceapa și o călim puțin.
După ce cartofii s-au fiert amestecăm apoi cu orezul, ceapa călită și tocăm pătrunjelul. Adăugăm și ciupercile care trebuie să fie tocate mărunt, boia afumată, sare și piper după gust. Amestecăm totul foarte bine până când compoziția este bună pentru a forma chiftelele. După ce ai făcut chiftelele le dai prin făină și apoi le prăjești în uleiul încins. Ele pot fi servite cu orice alt preparat.
Citește și: Cum se prăjesc șnițelele și chiftelele, de fapt. Așa le faci mai crocante la exterior și fragede la interior