Ingredientul secret care albește salata de vinete. Sigur nu știai de el până acum
De Razvan Paltin.
Publicat pe 22.08.2022 la 11:38
Actualizat pe 22.08.2022 la 11:38
Unul dintre cele mai apreciate preparate de pe timp de vară reprezintă salata de vinete. Aceasta se face foarte rapid în bucătărie și e nelipsită de pe mesele românilor. Există însă anumite secrete pentru un gust mult mai bun, dar și trucuri pentru a albi salata de vinete.
- Cum poți să albești salata de vinete
- Ingredientul de care sigur nu știai că îți va fi de folos
Fără doar și poate, salata de vinete este una dintre cele mai gustoase preparate de pe perioada verii, asta deoarece vinetele se găsesc la tot pasul și puteți oricând să vă bucurați de ele. Bineînțeles, gospodinele au grijă să pregătească salată de vinete și pentru anotimpurile reci, iar aceasta va putea fi scoasă din congelator ca și cum ar fi proaspătă.
Iată ingredientul secret cu care poți să albești salata de vinete
Salata de vinete clasică se prepară cu ceapa și maioneză, însă fiecare regiune a țării în parte are propria sa rețetă personalizată. Dacă vreți ca salata de vinete să aibă un gust mai acrișor, atunci puteți să puneți două lingurițe de maioneză, iar aceasta va avea un gust special și se va deschide la culoare.
Există unele persoane care pun usturoi în salată în loc de ceapă, iar evident gustul va fi total diferit, însă pentru o schimbare a texturii puteți să adăugați și pastă de tahini în salata de vinete.
Cum poți să albești salata de vinete. Secrete din bucătărie
Pasta de tahini are la bază semințe de susan coapte și măcinate mărunt, iar aceasta se folosește cel mai mult în Orient. Tahini ajută la albierea vinetelor și dă un gust foarte plăcut.
O altă variantă pentru a putea să albiți vinetele o reprezintă și zeama de lămâie sau sarea de lămâie. Acestea ajută la albirea vinetelor, însă atenție atunci când o adăugați pentru ca salata de vinete să nu iasă prea acră. E recomandat să adăugați treptat.
O a treia variantă pentru albirea vinetelor o reprezintă și oțetul. Se adaugă foarte puțin oțet alb în vinete în timp ce amesteci uleiul în salată, iar acesta va face ca vinetele să devină mai albe.
Citește și: Salată de vinete cu ardei și usturoi. Rețeta unui preparat culinar simplu și gustos