Baba Ganoush. Rețetă de salată de vinete cremoasă, cu usturoi
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 03.06.2022 la 23:52
Actualizat pe 03.06.2022 la 23:52
Este cea mai cremoasă salată de vinete pe care ai mâncat-o vreodată! Dacă nu mai ai inspirație în bucătărie, îți recomandăm o rețetă tradițională și autentică de Baba Ganoush. Unde mai pui că vinetele au un conținut scăzut de calorii și carbohidrați și sunt bogate în fibre! Iată cum să o prepari, pas cu pas!
- Rețeta pas cu pas
- Ingredientele de care ai nevoie
- Cu ce se servește
Diferența principală dintre baba ganoush și hummus este că folosesc ingrediente diferite. De obicei, această salată de vinete delicioasă se servește cu hummus cu ierburi sau sos tahini și salate proaspete.
Rețetă de salată de vinete cremoasă, cu usturoi
Baba ganoush este similar cu hummus-ul, însă se folosesc vinete la grătar sau prăjite în loc de năut.
Ingrediente:
400 grame de pulpă de vinete coapte
2 linguri suc de lămâie
3 linguri rase de pastă de susan
2-3 lingurițe maioneză de usturoi
50 ml ulei de măsline
sare
Mod de preparare:
Sucul de lămâie se adaugă peste vinete și se lasă la scurs într-o sită, aproximativ un sfert de oră. Se toacă vinetele foarte mărunt, cu o lingură de lemn. Se dau la frigider și se lasă la rece timp de o jumătate de oră.
Sucul pe care l-au lăsat cât timp au stat la frigider se îndepărtează. Se pune pulpa într-un bol și se adaugă sare și piper. Se amestecă foarte bine. Se adaugă apoi, linguriță cu linguriță, pasta de susan.
Se gustă după fiecare lingură. Se adaugă maioneza de usturoi și uleiul, amestecând continuu. Se poate servi stropită cu ulei de măsline.
Citește și: Rețetă de înghețată baby friendly delicioasă! Desert sănătos cu un gust divin